Hlavní obsah

Džeko se představil v Manchesteru a hned si rýpl do United

MANCHESTER

Bosenský fotbalista Edin Džeko známý českým fanouškům z působení v Teplicích byl v úterý oficiálně představen jako nová posila Manchesteru City. Při té příležitosti si čtyřiadvacetiletý útočník, jenž přišel z německého Wolfsburgu za 27 miliónů liber, okamžitě naklonil fanoušky méně slavného klubu z Manchesteru.

Foto: Reuters

Edin Džeko (vpravo) s trenérem Manchesteru City Robertem Mancinim

Článek

"Slyšel jsem, že většina lidí v Manchesteru jsou fanoušci City," prohlásil Džeko na tiskové konferenci, přičemž narážel na známý fakt, že populární United má fanoušky především ve světě než ve městě svého působení. Rivalita mezi oběma kluby panuje řadu let, City se nyní svému silnějšímu a slavnějšímu sokovi vyrovnává i na hřišti - zatímco United vede tabulku Premier League, City jsou o dva body druzí.

"Manchester City je velký klub a já jsem ambiciózní hráč, myslím, že společně můžeme zažít mnoho úspěchů," pokračoval sebevědomý Džeko. "Mám za sebou tři a půl roku nádherného působení ve Wolfsburgu, kde jsme zažili řadu úspěchů. Byl jsem tam šťastný, ale chtěl jsem změnu. Zkusit něco nového a lepšího, a proto jsem zde," cituje hráče BBC.

Jeho příchod kvituje i trenér City Roberto Mancini. "Jsem velmi šťastný, že klub koupil právě Džeka. Myslím, že bude velmi důležitým hráčem pro budoucnost klubu. Chtěli jsme jej získat už v létě, protože jsme věděli, že se k nám perfektně hodí. Doufám, že nastřílí spoustu gólů jako v Německu," přeje si.

Reklama

Související témata: