Hlavní obsah

Návrat Henryho nám obrovsky pomůže, věří trenér Arsenalu Wenger

Kouč fotbalového Arsenalu Arséne Wenger je nesmírně šťastný, že se k jeho mužstvu už připojil někdejší kapitán mužstva Thierry Henry. Nejlepší střelec klubové historie přitom za „Kanonýry“ v Premiér League nenastoupí ani v jednom zápase. Ze zámoří se během přestávky tamní MLS vrátil jen proto, aby mohl v Londýně se svým někdejším klubem trénovat. „Už jeho pouhá přítomnost ale pro nás znamená mnoho,“ liboval si Wenger.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Francouzský fotbalista Thierry Henry (vpředu) v dresu New York Red Bull v utkání MLS proti Dalasu.

Článek

Alespoň nějakou útěchu kouč Arsenalu po středeční pohárové blamáži v Ipswichi měl. Bývalý kapitán týmu Henry začal s mužstvem skutečně trénovat.

„Jsem šťastný, že je zpátky, hráči pak ještě víc. Vidím to na hřišti, cítím i v šatně. Je to velice inteligentní chlapec, jenž má obrovské zkušenosti. Už tím, že s námi bude trénovat, nám může ohromně pomoci,“ pravil Wenger. „Henry to vidí stejně.“

Třiatřicetiletý Francouz Henry momentálně působí v New Yorku, kde hraje za tým Red Bulls. Během přestávky v MLS se vrátil do Evropy, ale vůbec neuvažoval o tom, že by ještě za nějaké mužstvo hrál, jako to plánoval kupříkladu Angličan Beckham. S Arsenalem chce jen trénovat.

„Každý z bývalých velkých hráčů mého mužstva se může kdykoli vrátit a já budu šťastný, když mu v přípravě pomůžeme. Henry byl jedním z největších fotbalistů našeho klubu a odvedl mu obrovské služby. Jediný způsob, jak mu je můžeme splatit, je přivítat ho zpátky pokaždé s otevřenou náručí,“ nechal se slyšet manažer Arsenalu Wenger.

Arséne Wenger, kouč Arsenalufoto: Nike

Přitom netajil, že si od Henryho slibuje velkou pomoc v náročném programu, který má jeho tým před sebou. „Pomůže hráčům, aby získali potřebnou sebedůvěru. V Premier League, i třeba v Carling Cupu, který máme šanci vyhrát a poprvé od roku 2005 získat zase nějakou trofej. O ligových utkáních pak ani nemluvě,“ plánuje Wenger, jehož mužstvo ve středu ostudně padlo na půdě druholigového Ipswiche v prvním semifinále Carling Cupu.

„Za čtrnáct dnů domácí odvetu zvládneme a do finále se proti vítězi utkání West Ham – Brimingham dostaneme. I v tom nám Henrym pomůže,“ je si jistý Wenger.

Reklama

Související témata: