Hlavní obsah

Bouře v Manchesteru City: Mancini dal pokuty rváčům a chystá výprodej hvězd

MANCHESTER

Konec anarchie, je třeba tvrdě zakročit, řekl si zřejmě manažer Manchesteru City Roberto Mancini poté, co se mu poněkolikáté poprali jeho svěřenci na tréninku. Naposledy se do sebe pustili Emmanuel Adebayor a Kolo Touré. „Dal jsem jim pokuty, protože tohle se nám nesmí stávat. Ale někdy se to prostě děje. Hráči pokuty zaplatili a peníze dostane charita,“ prozradil manažer druhého celku Premier League.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Manchini rozdal rváčům pokuty

Článek

„Není to ale nic vážného. Trvá to dvě minuty a v šatně už si na to ani nikdo nevzpomene,“ pokračoval. Bývalé opory Arsenalu se popraly před zápasem proti svému někdejšímu klubu na otevřeném tréninku, takže fotografové britských médií incident zdokumentovali.

„Někdy se popereme schválně kvůli nim,“ žertoval Mancini na tiskové konferenci. „Ale vážně. Tohle se stává v každém týmu. Rozdíl je v tom, že my nemáme vysokou zeď kolem tréninkového centra. Hrál jsem fotbal dvacet let a vím, že v každém týmu se tohle děje. Je to tím, že hrajete a trénujete na sto procent,“ vysvětlil italský stratég.

Rvačka Emmanuela Adebayora a Kolo Touréhofoto: YouTube

Ten už se teď ale musí soustředit na víkendový duel proti Wolverhamptonu, do kterého podle jeho slov ještě nenastoupí čerstvá posila Edin Džeko. Potřebuje prý ještě týden, než bude schopen naskočit do zápasu. Naopak některé hvězdy City zažívají v klubu možná poslední týdny.

Adebayora vábí Real Madrid

Mancini připustil, že hodlá prodat některé hráče, kteří sice přišli za velké peníze, ale do základní sestavy se neprosadili. Jedná se o Roque Santa Cruze, Shauna Wright-Phillipse a Emmanuela Adebayora, tedy o pohasínající hvězdy, které klub zakoupil dohromady za 51 milionů liber.

Santa Cruz, který přišel za 17 miliónů liber, se téměř jistě vrátí do Blackburnu. „Roque pravděpodobně půjde do Blackburnu. Každý fotbalista chce hrát. Rozumím tomu, ale pro mě je to složité,“ vysvětloval Mancini.

Wright-Phillips se z Chelsea vracel do City za 9 miliónů liber, ale i on zřejmě staronový klub opustí. Nabídky má z Liverpoolu, Fulhamu a Birminghamu. „Je to stejné jako u Roqueho, má dvě až tři možnosti, kam odejít,“ pokračoval manažer City.

Emmanuel Adebayor byl jedním z nejdražších nákupů City. Z Arsenalu ho vykoupil za 25 miliónů liber, ale ani on nemá v základní sestavě místo. Údajně ho nyní lanaří Real Madrid. „Možná nás opustí, uvidíme běheme následujících dnů. Musíme počkat, jak se vyvine zranění Maria Balotelliho, abychom měli vůbec dostatek útočníků na zbytek sezóny,“ dodal Mancini.

Reklama