Hlavní obsah

Beckham proti „rudým ďáblům“ nevyrukuje, Giggse čeká duel číslo 600

LONDÝN

„Rudé ďábly“ čeká na cestě za mistrovským titulem další těžká prověrka. V nedělním šlágru 23. kola anglické Premier League nastoupí fotbalisté Manchesteru United na hřišti čtvrtého Tottenhamu. Zatímco v dresu „kohoutů“ se ještě nepředstaví David Beckham, za lídra tabulky může nastoupit Ryan Giggs. Pro nezničitelnou legendu by to byl jubilejní 600. ligový duel.

Foto: Reuters

David Beckham si v Tottenhamu vybral číslo 77.

Článek

Bitva to má být náramná. Čtvrtý Tottenham Hotspur hostí vedoucí Manchester United. A mohla být ještě pikantnější, protože fotbalová Anglie žila očekáváním, že za „kohouty“ by již mohl nastoupit David Beckham. Hostování odchovance týmu z Old Trafford však stále není dořešeno, zkušený záložník má navíc kondiční manko.

„I kdybychom se do neděle dohodli, proti Manchesteru United by nenastoupil. Ještě není připraven hrát,“ rázně utnul trenér Harry Redknapp spekulace, že by Beckamův start mohl ještě zvýšit kredit již tak atraktivního duelu.

Wayne Rooney se raduje z gólu do sítě Rangers.foto: Reuters/Russell Cheyne

Rooney se vrací na hřiště

Naopak do sestavy „rudých ďáblů“, kteří v této sezóně stále neprohráli, by se měl vrátit uzdravený útočník Wayne Rooney a také obránce Nemanja Vidič. „Wayne a Nemanja by měli nastoupit, start Edwina van der Sara také přichází v úvahu. Jsem rád, že jsme před tak důležitým zápasem měli týden volna,“ těší se kouč Sir Alex Ferguson.

Tottenham naposledy zdolal jeho svěřence v květnu 2001, v říjnovém měření sil zvítězil Manchester United na vlastní půdě nad soupeřem z Londýna 2:0, když zaujal především kontroverzní gól Portugalce Naniho.

Ryan Giggs má před sebou 600. ligový zápas.foto: Reuters/Nigel Roddis

Nestárnoucího dědka čeká velká sláva

Bez ohledu na výsledek by měl nejoslavovanějším mužem šlágru kola být Ryan Giggs. Legendu mužstva z Old Trafford totiž čeká jubilejní 600. ligový duel! „Je neskutečné, co stále na hřišti předvádí. Má schopnosti i kondici. Dokonce tak fantastickou, že stále dokáže běhat nahoru-dolů celých devadesát minut. A to na vrcholné úrovni předvádí již dvacet let,“ chválí 37letého hráče Ferguson.

Giggs o víkendu zařídil vítězství v FA Cupu proti Liverpoolu z pokutového kopu a svým pohybem a přehledem ukázal, proč má navzdory pokročilému věku stále důvěru trenéra. Celou svou kariéru strávil Giggs v manchesterském klubu. Na kontě má 11 ligových titulů, čtyři triumfy v FA Cupu, čtyři v Ligovém poháru a dvakrát vyhrál Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: