Hlavní obsah

Liverpool zachraňoval remízu s Evertonem, šlágr na Tottenhamu gól nepřinesl

LIVERPOOL

Fotbalisté Sparty mohou stále živit naději, že v únorovém šestnáctifinále Evropské ligy nebudou proti vysoce favorizovanému soupeři tak docela bez šancí. Liverpool po třech porážkách v soutěžních zápasech v řadě zase nevyhrál. V utkání 23. kola Premier League doma remizoval 2:2 s Evertonem, bod mu zachránil gólem z pokutového kopu Kuyt. Šlágr kola Tottenham - Manchester United skončil bez branek.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Brankář Pepe Reina bral se svým týmem doma jen bod.

Článek

Na Anfield Road se utkali dva sousedi v tabulce, kteří do neděle získali shodný počet 25 bodů a tudíž měli k dobru pouhé tři body na sestupové příčky. Pohárový soupeř Sparty začal aktivně a Torres trefil v 17. minutě tyč. O gól se postaral až Portugalec Meireles, který po dvou šancích Kuyta ve 29. minutě napotřetí prostřelil brankáře.

Jenže hned první akce po přestávce skončila rohovým kopem, po němž hostující Distin hlavou vyrovnal. Domácím pak bylo ještě hůř. Ve chvíli, kdy se na trávníku svíjel Kelly, vyrobili střední obránci Liverpoolu hrubku a Beckford zařídil Evertonu dokonce vedení. Domácí tak byli rádi, že Kuyt z penalty aspoň vyrovnal a zápas skončil nerozhodně.

Kouč Dalglish se musel obejít bez potrestaného kapitána týmu Gerrarda a zraněného Carraghera. Na trávník poslal tuto základní jedenáctku: Reina - G. Johnson, Škrtel, Agger, Kelly - Meireles, Maxi, Lucas, Spearing - Torres, Kuyt.

"Bod je pro nás málo, ale můžeme být spokojeni s výkonem. Těší mě přístup hráčů, kteří předvedli velkou bojovnost, nerezignovali a naopak se snažili rozhodnout. Vidím, že hráčům se vrací sebedůvěra a to je pro nás hodně důležité," míní staronový trenér "Reds" Dalglish.

Giggs se dočkal 600. ligového zápasu

Bez branek skončil očekávaný šlágr kola mezi Tottenhamem a vedoucím Manchesterem United. Zatímco domácí podle očekávání ještě nastoupili bez Beckhama, do sestavy "rudých ďáblů" se vrátil Rooney. O gól se však nedokázal postarat ani on. Hosté dohrávali od 74. minuty po vyloučení Rafaela o deseti.

Fergusonův tým se tak vrátil do čela tabulky. Má stejný počet bodů jako druhý tým z Manchesteru, ale k dobru dva odložené zápasy. Naopak "kohouti" zůstali na páté příčce se ztrátou jednoho bodu na čtvrtou Chelsea.

"V obraně jsme si dne sprožili několik kritických momentů. Tottenham nám dělal problémy. Remíza je ale spravedlivá," prohlásil trenér United Alex Ferguson.

V sestavě United nechyběl velšský veterán Ryan Giggs, který si tak připsal svůj 600. ligový zápas za Manchester. "Ryan je výjimečnou osobností a skvělým vzorem pro všechny fotbalisty," řekl Ferguson na adresu sedmatřicetiletého Giggse.

Remízou skončily také oba odpolední zápasy. Birminghamské derby nepoznalo vítěze po výsledku 1:1, stejné skóre přinesl i zápas Sunderlandu s Newcastlem, v němž hosty obral o výhru až Gyan v 90. minutě.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Birmingham - Aston Villa 1:1 (49. R. Johnson - 73. Collins), Sunderland - Newcastle 1:1 (90. Gyan - 52. Nolan), Liverpool - Everton 2:2 (29. Meireles, 68. Kuijt z pen. - 46. Distin, 52. Beckford), Tottenham - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata: