Hlavní obsah

Raněný obr se probouzí, doufá Čech po další výhře Chelsea s nulou

LONDÝN

Jsou teď vděční za každý povedený zápas, za každý bod. Fotbalisté londýnské Chelsea věří, že černá série je za nimi. Připsali si druhé vítězství v mistrovských zápasech v řadě. Poté, co před týdnem rozdrtili v Anglickém poháru Ipswich 7:0, teď v lize doma porazili Blackburn 2:0 díky trefám Ivanoviče a Anelky. Pro brankáře Petra Čecha to byla druhá nula v řadě, celkově 152. v dresu Chelsea a 113. v Premier League.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Vzájemné zápasy s Blackburnem věrně ilustrují, do jaké bídy "Blues" v minulých týdnech upadli. Když Chelsea koncem října vyhrála na půdě soupeře 2:1, potvrzovala roli obhájce titulu a s přehledem Premier League kralovala. Potom však přišel šokující obrat. V dalších jedenácti ligových zápasech zaznamenal Čechův tým pouhé dvě výhry, čtyři remízy a pět porážek, což pro něj byla nejhorší série za posledních patnáct let!

Teprve v posledních dnech se zdá, že se raněný obr zase staví na nohy. "Bylo strašně důležité, že jsme proti Blackburnu dokázali navázat na výkon z předchozího pohárového utkání s Ipswichem," líčí Petr Čech na svých stránkách. "Od začátku zápasu bylo vidět na naší hře sebevědomí, které jsme proměnili ve dva góly a dobrou obranou a poctivým přístupem jsme pak utkání dovedli do úspěšného konce. Potěšil nejen výsledek a zisk tří bodů, ale hlavně náš výkon a způsob, jakým jsme k tomu vítězství došli," pochvaluje si gólman. "Jedna, dvě vlaštovky však jaro nedělají," dodává hned vzápětí.

"Byl to první krok k ukončení naší špatné série, ale abychom mohli říci, že jsme z ní úplně venku, k tomu jsou potřeba další čtyři, pět takových výsledků, jako byl ten proti Blackburnu," prohlásil český gólman, jenž své mužstvo podržel především v prvním poločase ještě za stavu 0:0 při nebezpečné jedovce hostujícího Hoilleta. "Podařilo se mi zmenšit mu střelecký úhel a na jeho střelu jsem naštěstí dosáhl."

Nejbližší střetnutí čeká jeho Chelsea až příští pondělí v Boltonu. "Proto jsme na neděli a pondělí mohli dostat volno. Ve zbytku týdne nás čeká intenzivní příprava, je to totiž jeden z posledních, ne-li vůbec poslední 'dlouhý týden' v sezóně, během něhož můžeme pořádně potrénovat a připravit se co nejlépe na náročný zápasový program ve zbytku sezóny," vysvětluje Čech na svém webu.

Reklama

Související témata: