Hlavní obsah

Liverpool vyhrál, Van Persie z Arsenalu nedal penaltu a přesto má hattrick

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu se začínají dostávat z vleklé krize. Soupeř Sparty v Evropské lize (17. a 24. února) zvítězil v rámci 24. kola Premier League na hřišti Wolverhamptonu 3:0 a pod novým koučem Kennym Dalglishem se na čtvrtý pokus konečně dočkal výhry. O teprve druhé vítězství z hřišť soupeřů v letošní sezóně se dvěma góly zasloužil Torres a jedním Meireles.

Článek

Tradičně jen s jedním hrotovým útočníkem Torresem nastoupil Liverpool na hřišti Wolverhamptonu. I přesto byli Reds od začátku aktivnější a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve dvaadvacáté minutě se zbavil Torres obránce, jeho střelu ovšem brankář Hennessey vyrazil. O deset minut později tvrdě vypálil z dvaceti metrů Meireles, míč jen o centimetry minul pravou tyč.

Liverpool se však gólu dočkal záhy. Meireles se umně vyhnul ofsajdové pasti domácích, následně předložil míč Torresovi, který zakončoval do prázdné branky. Domácí se připomněli až v nastavení prvního dějství, zapomenutého Milijaše na zadní tyči ale vychytal Reina.

Na začátku druhého poločasu si vzal opět slovo nejlepší hráč zápasu Meireles. Za hranicí šestnáctky napálil z voleje odražený míč a Hennessey se mohl jen ohlédnout, jak mu zapadl přesně do levého horního růžku. Čtvrt hodiny před koncem předložil agilní Meireles balon Shelveymu, jenž mohl po necelé minutě pobytu na hřišti přidat třetí trefu, zamířil ale těsně nad. V nastaveném čase pečetil na konečných 3:0 pro Liverpool svým druhým gólem v zápase Torres.

Reds tak teprve podruhé v letošním ročníku Premier League vyhráli na hřišti soupeře a v neúplné tabulce se posunuli na desáté místo.

Kenny Dalglish se stále ještě musel obejít bez zraněného obránce Jamieho Carraghera a kapitána Stevena Gerrarda, který si odpykával poslední ze třízápasového trestu za červenou kartu z FA Cupu. Na trávník vyslal tuto sestavu: Reina – Kelly, Škrtel, Agger, Johnson – Kuijt, Lucas, Poulsen (73. Shelvey), Meireles, Maxi (81. Aurelio) – Torres.

Manchester dal Birminghamu pět gólů

Vedoucí Manchester United přivítal šestnáctý Birmingham a rozdílné postavení v tabulce bylo opravdu znát. Favorit vyhrál jednoznačně 5:0. Hvězdou zápasu se stal Dimitar Berbatov, který vstřelil hattrick. Více než dva góly mezi těmito soupeři padly naposledy v roce 2006.

První přesnou trefu si připsal už po devadesáti sekundách právě Berbatov. Po půlhodině se bulharský útočník radoval opět. V nastaveném čase prvního poločasu se nemýlil navíc Ryan Giggs. O vítězi nebylo pochyb. Rudí ďáblové kralovali.

Osm minut po přestávce Berbatov udeřil zase. S diváky slavil potřetí a hattrick byl realitou. Další pohroma pro hosty přišla v 76. minutě. Nani napřáhl před šestnáctkou a jeho projektil skončil mezi tyčemi. Do konce trápení Birminghamu zbývala ještě čtvrthodina. Tu přečkali hosté bez obdrženého gólu.

Třetí Arsenal čekal Wigan. Tedy mužstvo, které je na opačném pólu tabulky. I tady nebylo o dělení bodů pochyb. Favorit vyhrál 3:0. Ve 22. minutě se zapsal mezi střelce Robin Van Persie. Arsenal zvýšil náskok na 2:0, když se o slovo přihlásil podruhé nizozemský útočník. Ten byl také posledním úspěšným střelcem tohoto utkání. Nejdříve nedal penaltu, ale pět minut před koncem završil povedený podvečer na konečných 3:0.

Český záložník Tomáš Rosický, který minulý týden nehrál kvůli chřipce se do hry nedostal. Mezi hráči na lavičce chyběl.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Wolverhampton - Liverpool 0:3 (36. a 90.+1 Torres, 50. Meireles), Arsenal - Wigan 3:0 (21., 58. a 85. Van Persie), Blackpool - Sunderland 1:2 (86. Adam z pen. - 15. a 36. Richardson), Everton - West Ham United 2:2 (77. Biljaletdinov, 90.+1 Fellaini - 26. Spector, 84. Piquionne), Fulham - Stoke 2:0 (33. a 56. z pen. Dempsey), Manchester United - Birmingham 5:0 (2., 32. a 53. Berbatov, 45.+2 Giggs, 76. Nani), Newcastle - Tottenham 1:1 (59. Coloccini - 90.+1 Lennon), Aston Villa - Manchester City 1:0 (18. Bent).

Reklama

Související témata: