Hlavní obsah

VIDEO: Blackpool nás mydlil, Giggs nám pomohl k obratu, těšilo Fergusona

MANCHESTER

Série neporazitelnosti Manchesteru United trvá. Ačkoliv měli v dohrávce 16. kola svěřenci Alexe Fergusona namále. Po první půli totiž prohrávali 0:2 a Blackpool se navíc prezentoval velmi povedeným výkonem. Pod Giggsovou a Berbatovovou režií se však Rudí ďáblové dokázali herně zvednout, nasázet tři góly a zápas otočit. Manchester nenašel přemožitele už 28 zápasů.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson tleskal umění Ryana Giggse.

Článek

Fanoušky United musely celou první půli bolet oči. Na hřišti Blackpoolu byli hosté horším týmem a hned dvakrát inkasovali. Vždy po rohových kopech Charlieho Adama, prosadili se Cathcart a Campbell. „V první půli nás mydlili a my nedokázali uhlídat Adama. Jeho kopy od rohového praporku mají cenu deseti miliónů liber,“ říkal po utkání trenér Manchesteru Alex Ferguson. „Hráli jsme příšerně, ale soupeř nám nic nedaroval,“ dodal.

Do druhé půle poslal skotský stratég na hřiště veterána Ryana Giggse, který výrazně oživil hru týmu. Později ho doplnil i Hernandéz, který nahradil nevýrazného Rooneyho. „Giggs zcela změnil způsob naší hry a my se začali prosazovat. Myslím, že jsme si vítězství nakonec zasloužili,“ vyprávěl Ferguson. „Střídající hráči byli zásadní. Giggs prokázal svou zkušenost zejména při famózních krosových přihrávkách a Chicharito (přezdívka Hernandéze - pozn. red.) se chce vždycky gólově prosadit,“ přitakával Berbatov.

Útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov oslavuje svůj gól.foto: Reuters/Phil Noble

Zvrat začal v 72. minutě, v níž se zblízka prosadil právě Berbatov. „Vždy věříme, že pokud se nám podaří vstřelit jeden gól, můžeme skórovat znovu. Ačkoliv první půle nebyla z naší strany dobrá, dokázali jsme potíže překonat,“ těšilo Bulhara. „Máme tak silnou mentalitu, že dokážeme zápas otočit, i když prohráváme 1:0 nebo 2:0,“ dodal útočník.

Na Berbatovovu branku navázal už o dvě minuty později Hernandéz, který úspěšně zakončil sólový průnik. A vítězný gól zařídil v 88. minutě opět Berbatov, který tak zaznamenal již 19. branku v letošním ročníku Premier League. „V situaci, z níž padl třetí gól, jsem na něj (Berbatova) křičel, aby přihrál Chicharitovi. Ale on ne, díky svému sebevědomí a zručnosti dokázal udělat to, co udělal,“ chválil útočníka Ferguson.

Nejlepší střelec soutěže věří, že bude jeho forma gradovat. „Doufám, že momentálně nepředvádím nejlepší fotbal kariéry - věřím, že ten nejlepší na mě čeká v dresu United v budoucnu,“ prohlásil po utkání Berbatov. I díky němu United navýšili náskok na vedoucí příčce na pět bodů před druhým Manchesterem City. O jeden bod navíc ztrácí Arsenal.

Reklama

Související témata: