Hlavní obsah

Bednář se konečně trefil. Góly mám v sobě, tvrdí reprezentant

Český fotbalový reprezentant Roman Bednář se poprvé v této sezóně gólově prosadil na klubové úrovni. Ale o velkých oslavách nemůže být ani řeč. Skóroval sice v dresu West Bromwich Albion, ale v utkání rezerv proti Wolverhamtonu, navíc „pouze“ z penalty, kterou však sám vybojoval.

Foto: Sport.cz

Roman Bednář dal na klubové scéně první gól v sezóně.

Článek

Bednář po dlouhé době odehrál celých devadesát minut v utkání, po němž si svůj výkon pochvaloval. „Rozhodně to nebylo jednoduché. Víte, jaké bylo hřiště. Myslím, že jsem si počínal dobře. Udržel jsem se fit, bylo fajn odehrát 90 minut bez zranění,“ řekl reprezentant po výhře 2:0, vydřené za hustého deště.

„Góly mám pořád v sobě. Když budu na sobě makat, branky přijdou. V úterý to pro mě byl první gól sezóny, což mě hodně potěšilo,“ pokračoval pražský rodák v rozhovoru pro klubové stránky.

Bednář se do úterního duelu trefil pouze v přípravném reprezentačním duelu proti Lotyšsku. Pak vypadl ve West Bromwich ze sestavy a příliš dobře si nevedl ani v prosincovém hostování v Leicesteru. Nyní se pokouší znovu získat důvěru trenéra Di Mattea, pod nímž už po odchodu do Leicesteru nechtěl nastupovat.

„Makám s úsměvem na rtech"

„Samozřejmě teď je jedničkou v útoku Peter (Odemwingie). Ale když on nebude moci, jsem připravený ho nahradit,“ vyzdvihl Bednář formu nigerijského fotbalisty narozeného v Uzbekistánu, který má momentálně v ofenzívě Albionu důvěru.

„Tohle je West Brom a já chci, abychom vyhrávali jako tým. Jsem připraven naskočit na dvacet, třicet minut, nebo začít od začátku. Trenérovi jsem říkal, že jsem odhodlaný bojovat. Makám opravdu tvrdě. Pro mě je dobrým znamením, že když prohráváme, pošle mě čtvrt hodiny před koncem do hry. Každý den tvrdě trénuji s úsměvem na rtech,“ dodal Bednář.

Podle něj má Albion velkou šanci se v Premier League zachránit. Nyní má náskok na sestupové pozice pouhé tři body. Naposledy West Brom vydržel v nejvyšší soutěži pouze jednu sezónu.

Reklama

Související témata: