Hlavní obsah

Opustí Rosický Arsenal? Vážná nabídka přišla z Turecka

Tatam je doba, kdy byl Tomáš Rosický základním stavebním kamenem londýnského Arsenalu a kouč Arséne Wenger skládal tým podle toho, jak si jeho ostatní ovečky s „Malým Mozartem“ rozumí na hřišti. I kvůli nešťastnému a dlouhému zranění Rosický ztratil jistotu místa v základní sestavě a zákonitě tak po jeho službách začínají pokukovat další týmy. Poslední zájemce je z Turecka.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Rosický

Článek

„Nemohu uvést konkrétní adresu, ale skutečně máme nabídku z tureckého velkoklubu už teď,“ řekl deníku Aha Rosického agent Pavel Paska. „Ovšem budeme se tím zabývat až v průběhu jara,“ dodal.

Rosický má v týmu Kanonýrů prazvláštní funkci. Jak se zdá, Wenger nechce, aby na hřišti pobíhali dva režiséři. Proto vždy vybírá mezi Fabregasem a Rosickým. Nejčastější varianta je ta, že Španěl začíná zápas v základní sestavě a Rosický jej ve druhé půli střídá. Český reprezentant nastupuje od začátku zápasu zpravidla v případě, že je Fabregas zraněný či v pohárových duelech. A v těchto zápasech navléká kapitánskou pásku...

„Každý chce hrát víc zápasů, ale na druhou stranu si nemůžu stěžovat,“ prohlásil nedávno Rosický před anglickými novináři. „Obvykle se dostanu na hřiště každý týden, takže hraju dost často. Samozřejmě že by to mohlo být lepší. Jedním důvodem může být to, že jsem letos ještě neskóroval,“ přemýšlel kapitán národního týmu, jehož v posledních dnech schvátila viróza. Fabregas letos vstřelil prozatím tři ligové góly. V předchozích letech však patřil mezi nejlepší kanonýry týmu.

Pokud však Rosický bude polovinu zápasů začínat na lavičce, nabídky na jeho služby budou do Arsenalu chodit i nadále. A pravděpodobně i z tureckého Galatasaraye Istanbul, kde válí Rosického spoluhráč z národního týmu Milan Baroš...

Reklama

Související témata: