Hlavní obsah

Čech přišel o neprůstřelnost. Chelsea v Anglickém poháru ukončila vítěznou sérii

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea neprodloužili sérii tří výher v soutěžních zápasech bez inkasovaného gólu, když v sobotním utkání čtvrtého kola Anglického poháru remizovali 1:1 na hřišti Evertonu. Čisté konto pokazil brankáři hostů Petru Čechovi ve druhé půli Louis Saha. Čtvrt hodiny před koncem srovnal Salomon Kalou. Oba týmy se střetnou v odvetě na Stamford Bridge 16. února.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Salomon Kalou z Chelsea (druhý zprava) právě vyrovnává v pohárovém utkání na Evertonu na konečných 1:1.

Článek

Chelsea nastoupila do utkání, které bylo reprízou finále FA Cupu zpřed dvou let, s úctyhodnou bilancí třinácti výher za sebou v této soutěži. Jenže v atraktivním duelu byli od začátku aktivnější domácí a naděje hostů musel několikrát skvělým zákrokem podržet Petr Čech. Nejvíce se český gólman blýskl po střelách Rodwella a Bilyaletdinova.

Po změně stran ještě Čech vychytal hlavičku Fellainiho. Jenže pak trefil Saha ostrou střelu hlavou po rohovém kopu pod břevno a gólman Blues neměl nárok.

Za necelou čtvrthodinu však bylo srovnáno, když Kalou křížnou střelou trefil přesně růžek branky. S blížícím se koncem si ještě vypracovala šance obě mužstva, ale skóre se už neměnilo. Chelsea se tak stále může stát prvním klubem, který vyhraje Anglický pohár potřetí za sebou.

Na postup se hodně nadřel Manchester United. Lídr Premier League prohrál na hřišti třetiligového Sothamptonu poločas, když se ve 45. minutě trefil Chaplow. Mezi oběma týmy je ve dlouhodobých soutěžích rozdíl 47 příček v tabulkách a favorit se prosadil až po přestávce. Nejprve vyrovnal Owen a vítězný gól dal tradiční zachránce Mexičan Hernandéz.

V obraně Birminghamu odehrál celý zápas bývalý reprezentant Martin Jiránek. Jeho tým sice doma prohrával s druholigovým Coventry po 26 minutých už 0:2, ale nakonec zápas otočil díky brankám Davida Bentleyho, Stuarta Parnabyho a Kevina Phillipse.

Jednatřicetiletý Jiránek, který ještě v anglické lize neodehrál ani minutu, nechyběl v sestavě Alexe McLeishe ve druhém pohárovém utkání v jednom týdnu. Ve středu bývalý kapitán Spartaku Moskva se svými spoluhráči postoupil přes West Ham United do finále Ligového poháru.

4. kolo fotbalového Anglického poháru:
Everton - Chelsea 1:1, Swansea City (II.) - Leyton Orient (III.) 1:2, Aston Villa - Blackburn 3:1, Birmingham - Coventry (II.) 3:2, Bolton - Wigan 0:0, Southampton (III.) - Manchester United 1:2.

Reklama

Související témata: