Hlavní obsah

Arsenal zachránila proti outsiderovi penalta. Rosický byl u vydřené výhry v FA Cupu

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu jsou dál ve hře o zisk čtyř trofejí. V sobotu si zajistili postup ze čtvrtého kola Anglického poháru, když doma na Emirates Stadium zdolali třetiligový Huddersfield 2:1. Domácí hráli více než poločas bez vyloučeného obránce Squillaciho. Vítěztsví 2:1 vystřelil v 86. minutě Cesc Fabregas.

Foto: Reuters

Fotbalisté Arsenalu i s Tomášem Rosickým se radují po vítězném gólu proti Huddersfieldu ve čtvrtém kole Anglického poháru.

Článek

Arsenal prodloužil sérii neporazitelnosti na Emirates Stadium na devět zápasů. Do branky se po zranění lokte vrátil Španěl Manuel Almunia. V ofenzivě se objevil ruský reprezentant Andrej Aršavin, který si v týdnu stěžoval na nepochopitelný výpadek formy. Jen na lavičce náhradníků zůstal Tomáš Rosický, který se však kvůli Nasriho svalovému zranění dostal na hřiště po půlhodině hry.

To už domácí vedli 1:0. Po spolupráci se Šammachem vystřelil Nicklas Bentdner, jehož pokus si srazil do vlastní branky Clarke. Kanonýrům zkomplikoval situaci těsně před přestávkou obránce Squillaci, který po faulu na Hunta dostal červenou kartu.

A po hodině hry se třetiligový tým dočkal na hřišti favorita senzačního vyrovnání, když po Pilkingtonově rohu překonal hlavou Almuniu Lee. Domácí nakonec zachránil čtyři minuty před koncem zápasu faul McCombea na unikajícího Bendtnera v šestnáctce, po němž Cesc Fabregas proměnil penaltu a uzavřel na konečných 2:1 pro Arsenal.

Domácí opakované utkání zachránil Manchesteru City Edin Džeko, který svým prvním gólem v Anglii vyrovnal na půdě třetiligového Notts deset minut před koncem na 1:1.

Bosenský útočník se trefil z voleje do opuštěné branky po přesném centru obránce Micaha Richardse. Bývalý teplický fotbalista skóroval ve třetím soutěžním utkání v dresu Citizens, kam přestoupil začátkem ledna za 27 milionů liber (asi 800 milionů korun) z německého Wolfsburgu. Džeko tak alespoň částečně odčinil svůj podíl na úvodní brankové situaci z 59. minuty, ve které neuhlídal hlavičkujícího Neala Bishopa. Zápas se bude opakovat 19. února v Manchesteru.

Do další fáze postoupil i poslední tým anglické ligy West Ham United, který doma porazil díky hattricku nigerijského útočníka Victora Obinny druholigový Nottingham 3:2. Celé utkání odehrál v záloze "Kladivářů" Radoslav Kováč.

Zápasy 4. kola Anglického poháru fotbalistů:
Arsenal - Huddersfield (III.) 2:1, West Ham - Nottingham (II.) 3:2, Notts (III.) - Manchester City 1:1, Wolverhampton - Stoke 0:1, Fulham - Tottenham 4:0.

Reklama

Související témata: