Hlavní obsah

Arsenal otočil zápas s Evertonem, vyhrály i Chelsea a Manchester

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu otočili v anglické lize zápas s Evertonem a výhrou 2:1 si pojistili druhé místo. Obrat se domácím povedl po odchodu českého záložníka Tomáše Rosického, kterého v 62. minutě vystřídal Rus Andrej Aršavin a brzy nato vyrovnal. Laurent Koscielny pak dal v 75. minutě vítězný gól. Nadále tak platí, že Everton nevyhrál na půdě Arsenalu v lize už patnáct let.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Radost fotbalistů Arsenalu

Článek

"Kanonýři" ztrácejí pět bodů na vedoucí Manchester United, který díky dvěma gólům Wayna Rooneyho zvítězil 3:1 nad Aston Villou. Anglický kanonýr, jenž v dosavadním průběhu Premier League skóroval jen dvakrát, otevřel účet zápasu už v první minutě a další branku přidal těsně před přestávkou.

Gólman Petr Čech po dvou čistých kontech inkasoval v Sunderlandu dvakrát, ale Chelsea zvítězila v dramatickém duelu 4:2 a připsala si třetí výhru za sebou. O jejím úspěchu rozhodli ve druhém poločase svými góly John Terry a v nastavení Nicolas Anelka. Nová posila Fernando Torres za obhájce titulu ještě nenastoupil. Chelsea je čtvrtá jen o bod za Manchesterem City, který hraje ve středu s Birminghamem.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Arsenal - Everton 2:1 (70. Aršavin, 75. Koscielny - 24. Saha), Sunderland - Chelsea 2:4 (4. Bardsley, 26. Richardson - 15. Lampard z pen., 23. Kalou, 60. Terry, 90.+3 Anelka), Manchester United - Aston Villa 3:1 (1. a 45. Rooney, 63. Vidič - 58. Bent), West Bromwich - Wigan 2:2 (5. Odemwingie, 79. Fortune - 20. N'Zogbia, 43. Watson).

Reklama

Související témata: