Hlavní obsah

Nechtěl za miliardu do Liverpoolu? Carroll lže, bylo to jinak, zní z Newcastlu

NEWCASTLE

Po rekordním přestupu anglického fotbalisty Andyho Carrolla z Newcastlu do Liverpoolu následuje nepříjemná slovní přestřelka mezi hráčem a vedením jeho bývalého klubu. Carrolla si vyhlédl do svého týmu manažer Kenny Dalglish a Liverpool za něj v pondělí krátce před Torresovým přestupem do Chelsea neváhal vysázet téměř miliardu korun.

Foto: archiv, Sport.cz

Andy Carroll prý do Liverpoolu nechtěl. Pardew vidí věci jinak.

Článek

Carrol se však krátce po přestupu nechal slyšet, že Newcastle nechtěl opustit, ale vedení ho pod tlakem velké přestupní částky přinutilo.

„Mluvil jsem se šéfem o novém kontraktu a on mi sdělil, že mi teď smlouvu nemůže nabídnout. Říkal, že má svázané ruce, že to není na jeho rozhodnutí. Dal mi svolení jednat s Liverpoolem. Majitel mi pak dal najevo, že už mě v klubu nechce a dodal, že jeho helikoptéra na mě čeká dole. Letěli jsme podepsat smlouvu s Liverpoolem,“ řekl dvaadvacetiletý fotbalista médiím.

Do helikoptéry ho prý netlačili

Manažer Newcastlu Alan Pardew však jeho verzi ve velké míře vyvrátil. „Některé věci, co řekl, pěkně překroutil. Rozhodně jsme ho nevzali za ruku a necpali do helikoptéry a nenutili ho podepsat kontrakt v Liverpoolu. Chtěl po nás novou smlouvu v Newcastlu, odpověděli jsme, že mu smlouvu obnovíme v létě. Jenže on chtěl podepsat nový kontrakt hned. A pokud mu to neumožníme, chtěl povolení jednat s Liverpoolem. To je celé,“ vysvětlil Pardew.

Sám kouč prý několikrát nabídku na prodej Carrolla zamítl. Když se prý v pondělí v osm ráno dozvěděl o nabídce Liverpoolu, jeho rada byla Carrolla neprodávat. „Jenže tahle suma je za britského hráče rekordní. Jde o dvaadvacetiletého fotbalistu, který má za sebou jen šest měsíců v Premier League,“ pokračoval kouč Newcastlu.

Od majitele klubu Mika Ashleyho má prý příslib, že získané peníze dál investuje do posílení týmu.

Reklama

Související témata: