Hlavní obsah

Benítez nechápe: Chelsea na Torresovi ušetřila. Mohl jsem ho prodat o dost dráž

PRAHA

Přestup Fernanda Torrese za 50 miliónů liber z Liverpoolu do Chelsea je novým rekordem v Británii, ale podle bývalého manažera Liverpoolu Rafaela Beníteze nakoupil londýnský klub španělského mistra světa a Evropy dost levně. Za svého působení v anglickém celku ho prý mohl prodat o více než půl miliardy korun dráž.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Rafael Benitez měl prý na Torrese mnohem vyšší nabídku.

Článek

„Minulý rok jsme se bavili o částce 70 miliónů liber. A to ještě lidé říkali, že možná přijde lepší nabídka z jiného klubu,“ řekl Benítez v rozhovoru pro BBC. Torres na konci minulé sezóny prodělal operaci kolena, ale stihl s týmem Španělska vybojovat premiérový titul mistra světa.

„Fernando už nehraje na stejné úrovni jako dřív, ale pořád je to velmi dobrý hráč. Prodali ho za hodně peněz, ale mohlo to být ještě víc,“ pokračoval Benítez. Pod jeho vedením se Liverpool postupně propadl z tzv. „Velké čtyřky“ do průměru v anglické Premier League. Po dlouhých letech tým chybí v Lize mistrů a příští sezónu bude velmi pravděpodobně také.

Benítez si nespravil chuť ani v Interu Milán, kde vydržel jen šest měsíců, než ho vedení klubu odvolalo. Teď by se rád do Liverpoolu vrátil. „Být manažerem Liverpoolu je pro mě sen. Ale vím, že tam teď Kenny (Dalglish) dělá dobrou práci. Musím čekat a  ledovat zápasy. Když se mě na to zeptáte, řeknu, že bych se tam chtěl určitě vrátit. Ale je to jen odpověď na otázku. Musím se ale posunout dál,“ dodal Benítez.

Reklama

Související témata: