Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal promrhal náskok 4:0, zuřící Wilshere se na Twitteru pustil do sudího

LONDÝN

Po necelé půlhodince hry vedli fotbalisté Arsenalu na půdě Newcastle jednoznačně 4:0. Ještě pětadvacet minut před závěrečným hvizdem ukazovala světelná tabule stejný výsledek a vše nasvědčovalo tomu, že si hosté připíší jedno z těch lehčích vítězství. Jenže pak přišel totální kolaps Arsenalu, domácí i díky dvěma penaltám skóre srovnali a aspiranta o titul připravili o dva mimořádně cenné body. Což těžce kousal nejen trenér Arsene Wenger, ale i záložník Jack Wilshere.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Jack Wilshere z Arsenalu střílí gól proti Doněcku - ilustrační foto.

Článek

Wilshere se na svém profilu v sociální síti Twitter pustil do rozhodčího Phila Dowda, který podle něj výsledek zápasu ovlivnil. „Rozporuplné výkony rozhodčích musí být zastaveny. Zabíjejí fotbal. Jestliže byl vyloučen Diaby... Jaký je rozdíl mezi tímto zákrokem a Nolanovým na našeho brankáře!??“ poukazoval Wilshere na vyloučení svého spoluhráče z úvodu druhého poločasu a také na strkanici po první trefě Newcastlu.

Devatenáctiletý mladíček sice o hodinu a půl později svůj příspěvek na Twitteru smazal, dá se ale očekávat, že s ním i přesto bude zahájeno disciplinární řízení. Nedávno totiž bývalý útočník Liverpoolu Ryan Babel rovněž na Twitteru zveřejnil fotku sudího Howarda Webba v dresu Manchesteru United. Reagoval tak na zápas FA Cupu, ve kterém podle nizozemského forvarda zkušený sudí Rudým Ďáblům připískával. Babel byl následně potrestán pokutou ve výši 10 000 liber.

Ale zpátky k nevídanému kolapsu Kanonýrů v Newcastlu. I trenér Arsene Wenger věděl, že jeho svěřence negativně poznamenalo Diabyho vyloučení z úvodu druhého poločasu. „Až moc jsme se strachovali o udržení náskoku. Místo toho, abychom pokračovali ve své hře, dostávali jsme se pod tlak,“ bilancoval Wenger, kterého výkon sudího Dowda rovněž příliš nepotěšil...

„Některá jeho rozhodnutí pro nás byla hodně smolná, ale teď už s tím nic neudělám. Vyloučení Diabyho nebylo vůbec nutné a jsem přesvědčen, že Barton měl dost štěstí, že po zákroku na Diabyho zůstal na hřišti. Ale nejsem rozhodčí a nemyslím si, že můj názor je důležitý. Stejně už to nemůžeme vrátit zpátky a změnit,“ dodával již ve smířlivém tónu.

Ještě více než ztráta dvou bodů Wengera mrzí, jak k ní došlo. Mít ještě pětadvacet minut před koncem čtyřgólový náskok a stejně nevyhrát? To může s psychikou hráčů pořádně zamávat. „Psychologická ztráta je o něco větší než ta matematická. Je to frustrující, protože jsme odehráli dobrý zápas. I za stavu 4:0 jsem věděl, že ještě není konec,“ pokýval Wenger hlavou

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články