Hlavní obsah

Liverpool zvítězil na hřišti Chelsea, Torres se proti bývalému klubu neprosadil

Fotbalisté Liverpoolu udolali ve 26. kole anglické ligy Chelsea na jejím hřišti, když cennou výhru 1:0 vystřelil týmu Reds Raul Meireles. V dresu domácích se v neděli neprosadil španělský forvard Fernando Torres, jehož debut v barvách Chelsea po přestupu z Liverpoolu skončil po 66 minutách, kdy byl střídán.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se radují z branky. Ilustrační foto

Článek

Právě okolo Torrese se před zápasem vše točilo, jeho přestup z Liverpoolu do Chelsea za rekordní sumu v anglické lize (zhruba 1,4 miliardy korun) dodával souboji pikantní příchuť chilli papriček.

Torres se na Stamford Bridge dočkal vřelého přijetí, jenže za celou dobu na trávníku nepředvedl nic pamětihodného. Španěl nastoupil v útoku s Didierem Drogbou, ale navzdory zvučným jménům se Pepe Reina v liverpoolské brance nemusel příliš ohánět. Chelsea sice měla převahu, infarktové situace ale zařizovali hosté. Především ale svému trenérovi. Zvláště když Maxi Rodriguéz ještě před přestávkou po přihrávce Gerrarda ze dvou metrů trefil břevno...

O výhru se postaral Meireles v 69. minutě utkání - pouhé tři minuty poté, co se s příznivci rozloučil střídající Torres -, když využil nedorozumění v obraně domácích a pohotovou ranou rozvlnil síť za zády Petra Čecha.

Liverpool na Stamford Bridge navázal na tři vítězství v řadě bez inkasované branky. Zatímco ale předtím sbíral výhry nad Wolverhamptonem, Fulhamem či Stoke, Chelsea byla přeci jen trochu jiná káva. Navíc Liverpool je v sezóně venku nemastný neslaný, jenže nedělní ostře sledovaný zápas mu vyšel na jedničku a potvrdil pozitivní bilanci z posledních utkání s Londýňany. Vyhrál již čtvrté ze sedmi utkání, k tomu má na kontě jednu remízu.

Liverpool se posunul na šesté místo tabulky, Chelsea zůstává čtvrtá se ztrátou deseti bodů na vedoucí Manchester United.

Anglická liga, 26. kolo
Chelsea - Liverpool 0:1 (0:0)sledovali jsme on-line
Branka: 69. Meireles.
Sestava Liverpoolu: Reina - Kelly, Carragher, Škrtel, Agger, Johnson - Rodriguéz (75. Aurelio), Lucas, Gerrard - Kuijt, Meireles (83. Poulsen).
Další výsledek: West Ham United - Birmingham 0:1 (65. Žigič).

Reklama