Hlavní obsah

Rosický: Obvinění na mou adresu jsou šílené lži

Jan Krůta (Pula)Právo

Francouzská televizní stanice France 2 uvedla, že ho vyšetřuje Interpol kvůli zápasu Newcastle - Arsenal, který skončil po divoké přestřelce 4:4. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický nad tím jen kroutí hlavou. „Jsou to samozřejmě šílený lži,“ řekl záložník ke křivému nařčení, které Interpol dementoval a už ho řeší právníci Arsenalu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Rosický na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Proč si myslíte, že vás takhle obvinili?

Jen opakuji, že jsou to lži. Víc bych k tomu nerad říkal. Volali mi z Arsenalu a bylo mi řečeno, abych se k tomu nevyjadřoval, že to půjde jen soudní cestou.

A ten zápas jste viděl jak? Vyčítal vám někdo, že jste byl u některých klíčových momentů?

Nikdo mi nic nevyčítal. Ta penalta, u které jsem byl? Mně prostě nepřijde, že se za něco takové penalta píská. S Koscielnym jsme měli protihráče mezi sebou. Když sudí zapískal, oba jsme běželi od branky. Mysleli jsme si, že píská faul na jednoho z nás. Prostě tomu nerozumím.

Ale celkově to byla pro Arsenal pěkná divočina: dostat tři góly za posledních 15 minut...

Bylo to šílené. Přišel jsem na plac za stavu 4:1, kdy jsme hráli o deseti. Trenér po mně chtěl, abych dobře bránil. Bylo mi jasné, že to nebude lehké, ale nenapadlo mě, že by to Newcastle ještě mohl vyrovnat. Soupeř měl najednou obrovský tlak, ale nechci se na to vymlouvat. Když vedete 4:0 a nevyhrajete, to by se prostě stávat nemělo. Něco takového jsem nikdy nezažil a doufám, že už ani nezažiju. Ale některá rozhodnutí, která se děla, byla šílená. To jsem ještě neviděl.

Jak vám bylo, když to padalo do vaší sítě?

No blbě... Valilo se to na nás šíleně. Pocity byly šílený. Přimotal jsem se tam k některým situacím, které byly strašně sporné. Nevím, co k tomu mám říkat, těžko se o tom mluví.

A nálada v kabině?

Strašný. Když vlastními chybami ztratíte jasně vyhraný zápas...

Trenér Wenger je spíš kliďas. Dokáže se po takovém kolapsu rozčílit?

On se dokáže rozčílit i jindy... Ale po takovém zápase to s ním není legrace.

Reklama

Související témata: