Hlavní obsah

Rozjeli jsme se a nic nás nezbrzdí, tvrdí dánský legionář v dresu Liverpoolu Agger

Fotbalový Liverpool už je tak rozjetý, že by ho nemělo nic zbrzdit. Ani na scéně Premier League, natož pak v Evropské lize. A nic na tom nemění ani zdravotní problémy, jež na mužstvo v posledních dnech dopadly. „Nový trenér Dalglish nám vrátil sebedůvěru, jež nám scházela. Na hře a výsledcích se to projevuje,“ vysvětluje dánský legionář ve službách Liverpoolu Daniel Agger proměnu, kterou mužstvo prodělalo.

Foto: Juan Medina, Reuters

Dánský legionář Daniel Agger je přesvědčen, že vzestup Liverpoolu bude pokračovat.

Článek

Soupeř pražské Sparty v prvním kole play-off Evropské ligy už má zase fazónu. „Přitom úplně se stejnými hráči, kteří oblékají náš dres od začátku sezóny. Nebo vlastně bez Torrese, jenž odešel do Chelsea. Za tou proměnou se skrývá Kenny Dalglish a jeho asistent Steve Clark, protože nám vrátili sebevědomí a pozitivní pohled na fotbal. V tom je celé tajemství,“ myslí si dánský reprezentant Daniel Agger, jenž mimochodem nastoupil i ve středečním přípravném duelu Dánů proti Angličanům a vstřelil jediný gól svého týmu.

S klubovou legendou Liverpoolu Dalglishem, jenž nahradil vyhozeného Hodgsona, přišla proměna skutečně zázračná. V prvním zápase pod jeho vedením sice mužstvo prohrálo 1:2 s Blackpoolem, ale poté nastoupilo vítězný pochod. Remizovalo s Evertonem a od té doby jde od výhry k výhře, což vygradovalo minulou neděli vítězstvím na trávníku mistrovské Chelsea.

Jsme na začátku nové cesty, myslí Agger

„Najednou se všechno změnilo. Tréninky, stejně jako fotbalová filosofie. Naordinoval nám útočný fotbal s tím, že se máme snažit držet míč na zemi a soupeře přehrávat útokem. A ono to účinkuje. A nic na tom nemění, že jsme teprve na samém začátku nové cesty,“ prozrazuje Agger.

Livepool už se vyšplhal v tabulce Premier League na šestou příčku, i když v sobotním zápase 27. kola doma jen remizoval 1: 1 s Wiganem. Po čtyřech výhrách v řadě to byla první ztráta Reds, kteří se ve čtvrtek se představí v utkání Evropské ligy na pražské Letné. Zřejmě bez kapitána Gerrarda, jenž ani v sobotu nehrál a pochopitelně bez kanonýra Carrolla, kterého Reds koupili z Newcastlu. T

Trenér Dalglish z toho ale hlavu bolavou nemá.„V předešlých zápasech jsme se bez něho obešli, takže se bez něho obejdeme i v utkáních příštích. Přišel k nám na pět a půl let, takže nemá smysl spěchat, aby byl okamžitě k dispozici. Je lepší počkat, až se dá zdravotně úplně dohromady a bude moci hrát naplno,“ zachová klid a nadhled kouč Liverpoolu Kenny Dalglish.

Reklama

Související témata: