Hlavní obsah

Italský kouč ve službách Chelsea Ancelotti boj o titul pomalu vzdává

PRAHA

Moc iluzí už si italský kouč ve službách londýnské Chelsea Carlo Ancelotti nedělá. Sen o obhajobě titulu se jeho týmu rozplývá, neboť manko Blues na vedoucí Manchester United už narostlo na třináct bodů. „Naše priority jsou teď jasné - máme před sebou Ligu mistrů a FA Cup,“ nechal se slyšet před dalším dějstvím Premier League, v němž jeho svěřenci nastoupí v pondělní dohrávce proti Fulhamu.

Foto: Marco Bucco, Reuters

Trenér Carlo Ancelotti boj o obhajobu titulu pomalu vzdává.

Článek

Zatímco český legionář v bráně Chelsea Petr Čech víru neztrácí a pořád v titul věří, trenér Ancelotti je realistou.

„Dokud bude existovat třeba jen matematická naděje na obhajobu primátu, budeme se o ni rvát. Soutěž je vyrovnaná, i Manchester United už prohrál a je otázkou, nakolik tahle ztráta s jeho hráči zacloumá. My v Chelsea to známe - na konci listopadu jsme prohráli jeden zápas a mančaft to prosinci hodně rozhodilo,“ tvrdil Petr Čech po prohře Chelsea s Liverpoolem v minulém ligovém kole. „Čeká nás hodně zápasů a hlavně - s Manchesterem United se utkáme ještě dvakrát, takže máme možnost umazat z jeho náskoku šest bodů.“

Chelsea má nový plán, skončit do čtvrtého místa

Na rozdíl od Čecha stojí trenér Ancelotti nohama na pevné zemi. „Museli bychom hrát daleko lépe, abychom se vrátili do hry o titul. Proto je pro nás teď nejdůležitějším krokem uhájení čtvrté příčky v tabulce, neboť musíme Chelsea zajistit Ligu mistrů i pro další sezónu. K tomu se soustředíme na Champions League a FA Cup,“  hodnotí vyhlídky svého mužstva Ancelotti.

Krok k jejich naplnění může udělat Chlsea v pondělním epilogu k 27. kolu anglické ligy, v němž nastoupí v pondělí na londýnském Craven Cottage proti Fulhamu. Ancelotti počítá, že do tohoto duelu už nasadí brazilského obránce Davida Luize, jenž přišel za 21 miliónů liber z Benfiky Lisabon.

„Postavím ho do základní sestavy, protože jde o výborného obránce, který může hrát v našich zadních řadách na kterékoli pozici. Uprostřed, stejně jako vpravo, dokonce i na levý kraj bych si ho troufl postavit, i když tam dosud nehrál. Má na to schopnosti, protože jako Brazilec disponuje velmi dobrou technikou a může nám pomoci vyztužit defenzivu. Škoda jen, že nemůže nastoupit v Lize mistrů, protože už stejnou soutěž kopal v dresu Benfiky," povzdechl si trenér Chelsea Ancelotti.

Reklama

Související témata: