Hlavní obsah

Zvedli jsme se v pravý čas, ulevilo se před zápasem s Barcelonou Wengerovi

Arsenal se zvedl v pravý čas. Před středečním duelem Ligy mistrů s Barcelonou si hladkou výhrou 2:0 nad Wolverhamptonem napravil reputaci krajně pošramocenou šokující remízou v předchozím kole anglické Premier League na půdě Newcastlu. „Po čtyřech gólech inkasovaných před týdnem jsme potřebovali dát všem podobnou odpověď,“ liboval si kouč Arséne Wenger, že jeho svěřenci tentokrát uhájili čisté konto a 2:0 vyhráli.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Radost fotbalistů Arsenalu

Článek

Celý týden to londýnští kanonýři schytávali ze všech stran, v jednom kuse slyšeli, jak je asi vyškolí Barcelona, když si i od Newcastlu nechali dát čtyři góly.  „Nebylo to ani trochu příjemné,“ přiznal trenér Wenger.

Před středeční partií Ligy mistrů proti Barceloně moc potřeboval, aby jeho tým zabral. A on to svedl, neboť „vlci“ z Wolverhamptonu neměli na Emirates Stadium sebemenší nárok. „Pokud nás teď chce někdo kritizovat, pak jen za to, že zůstalo u dvou branek Van Persieho a že jsme nenastříleli mnohem víc gólů. Šancí jsme si vytvořili mnoho, ale brankář hostů Hennessey byl prostě vynikající,“ glosoval Wenger výsledek, jímž si jeho svěřenci upevnili druhou příčku v tabulce.

Kouč Arsenalu Arséne Wengerfoto: Reuters/Eddie Keogh

Nejdůležitější konfrontace je však čeká ve středu večer, kdy se utkají v Lize mistrů s Barcelonou. „Právě proto bylo důležité, abychom zápas s Wolverhamptonem zvládli a v defenzívě nedělali chyby. Obranná činnost byla skutečně solidní, takže sebedůvěra celého mužstva se před středečním těžkým zápasem zase zvedla. A to je pro mě podstatné,“ nechal se slyšet kouč Arsenalu.

„Nebudeme nastupovat proti Barceloně jako favorité, protože budeme mít proti sobě nejlepší klubové mužstvo světa, ale věřím, že zápas můžeme zvládnout. Zvláště teď, kdy se důvěra mým hráčům zase vrátila a oni jsou na tom po psychické stránce zase dobře. I třeba proto, že v lize je naše pozice velice silná,“ dodával Wenger.

Reklama

Související témata: