Hlavní obsah

VIDEO: Čech zlikvidoval penaltu, i on však po remíze ve Fulhamu obhajobu vzdává

PRAHA

Už i Petr Čech pochybuje, že by jeho Chelsea obhájila v Premier League titul. A to přesto, že v nastaveném čase pondělního duelu s Fulhamem zlikvidoval penaltu a zachránil svému týmu alespoň bod. „Matematicky vzato to samozřejmě ještě není konec našich nadějí, ale v boji o ligový primát je pro nás remíza málo. Zvláště, když největší soupeři vyhrávali,“ přidal se český gólman k trenéru Ancelottimu, jenž se skepsí netajil už před utkáním.

Článek

Manko mistrovské Chelsea hrozivě narůstá. Po remíze v pondělním epilogu k 27. kolu Premier League se propadla na pátou příčku, z níž cesta do příštího ročníku Ligy mistrů nevede. A co víc – na vedoucí Manchester United už ztrácí dvanáct bodů, na čtvrtý Tottenham pak body dva.

„Přitom jsem odehráli na půdě Fulhamu velice dobrý zápas a zasloužili si vyhrát,“ povzdechl si italský kouč na lavičce Chelsea Carlo Ancelotti. „Bodová ztráta tak opět narostla a nevidím reálnou možnost se na největší soupeře v boji o titul dotáhnout. O to víc se teď soustředíme na další dvě soutěže, v nichž jsme ve hře – na Ligu mistrů a FA Cup. A pochopitelně i na to, abychom se v Premier League dostali do první čtyřky.“

Do zápasu s Fulhamem nasadil Ancelotti podle očekávání kanonýra Torrese, kterého Blues koupili za 50 milionů liber z Liverpoolu, ani jeho přítomnost jim však nepomohla. Stejně jako v prvním zápase v dresu Chelsea, shodou okolností právě proti Liverpoolu, se ani tentokrát střelecky neprosadil. A přitom měl příležitostí moře...

Petr Čech z Chelsea chytá pokutový kopfoto: Fotobanka Profimedia

Ancelotti: Torres podal lepší výkon

„Podal ale lepší výkon než proti Liverpoolu, minimálně do dvou velkých šancí se dostal. Potřebuje prostě čas, aby se sžil s naším mužstvem a přivykl na způsob hry, který praktikujeme,“ glosoval Torresovo vystoupení do mikrofonů Sky Sports 1 Ancelotti. Torrese nechal na trávníku stadionu Craven Cottage sedmdesát minut, ale pak už se na jeho trápení nemohl dívat a ukázal na Drogbu. Ani hvězdný šutér z Pobřeží slonoviny ovšem zápas nerozhodl.

„V poslední půlhodině se hrálo nahoru dolu, neboť oba celky se snažily dát vítězný gól a rozhodnout. My měli šancí víc, ale zase jsme je neproměnili,“ litoval český legionář Petr Čech, jenž se nakonec stal pro Chelsea spasitelem. Ve třetí minutě nastavení totiž nařídil sudí Dean proti hostům po faulu Brazilce Luize pokutový kop. Dempsey ovšem ignoroval starou fotbalovou pravdu, že faulovaný hráč nemá penaltu kopat, postavil si míč a Čech jeho střelu zlikvidoval.

„Bod sice máme, ale obhajoba titulu se nám zase vzdálila. Budeme však o ni bojovat dál, i když teď to bude dlouhá cesta. Hodně bude záležet na tom, jak zvládneme dva zápasy s Manchesterem United, jež náš ještě čekají,“ nechal se slyšet Čech, který zlikvidovanou penaltou napravil svou minelu v předchozím kole proti Liverpoolu.

Reklama

Související témata: