Hlavní obsah

Zaplatili jste za Torrese příliš, vzkázal Wenger na Stamford Bridge

LONDÝN

Fernando Torres nemusel stát tolik peněz, myslí si kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger. Za španělského forvarda vysázel majitel klubu ze Stamford Bridge Roman Abramovič 50 miliónů liber (zhruba 1,4 miliardy korun).

Foto: www.chelseafc.com

Fernando Torres s dresem Chelsea

Článek

Chelsea za Torrese původně nabízela 40 miliónů a sám fotbalista o přestup vedení klubu požádal. To sice nejdříve tuto žádost odmítlo, ale později už svolilo k vyjednávání. Konečná částka se vyšplhala na 50 miliónů liber, ačkoliv britská média spekulovala o částce ještě o deset miliónů vyšší.

„Přestup Torrese byl na poslední chvíli, za což, jak se ukázalo, musela Chelsea zaplatit,“ řekl pro Daily Mail Arséne Wenger. „Můžeme odhadnout, že Chelsea vysázela za Torrese o patnáct procent více. Chelsea se však stala ještě nebezpečnější. Trio Didier Drogba, Nicolas Anelka a Torres představuje opravdovou hrozbu,“ dodal francouzský stratég.

Chelsea však zažívá mizernou sezónu. Reálně ve hře je už pouze o titul v Lize mistrů. Z FA Cupu i Carling Cupu vypadla a v ligové tabulce figuruje na pátém místě s dvanáctibodovou ztrátou na vedoucí Manchester United.

Reklama