Hlavní obsah

Po remíze v poháru se Arsenal protrápil k ligové výhře nad Stoke

PRAHA-tv

Po euforické výhře nad Barcelonou v Lize mistrů si fanoušci Arsenalu Londýn musejí zvykat na poněkud skromnější vystoupení svého týmu. Nejprve to byla překvapivá remíza v Anglickém poháru s třetiligovým Leytonem, a nyní Kanonýři neoslnili ani v Premier League. V dohrávaném utkání 18. kola sice porazili Stoke City 1:0, ale především v druhém poločase zápasu příliš nenadchli.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Radost fotbalistů Arsenalu

Článek

Arsenal nastoupil bez Van Persieho a Koscielnyho, přesto od začátku potvrzoval roli favorita, nejprve svým výpadem zahrozil Walcott. A v osmé minutě už domácí vedli, když obránci Stoke neuhlídali Squillaciho, který hlavou otevřel skóre. Jen o šest minut později zápas skončil pro Fabregase, kterého nahradil Aršavin.

Zatímco v prvním dějství se hrálo především podle not hráčů v červenobílé kombinaci, ve druhém poločase o sobě dali vědět i hosté ze Stoke. Nejprve to pocítil domácí obránce Djourou, kterého srazil jak parní válec obrovitý Carew, a poté soupeř dokázal zahrozit i v útoku. Shawcross po povedeném centru z pravé strany hlavičkoval jen těsně vedle branky.

V 58. minutě zase Delap vhodil aut až do pokutového území, odkud Huth nasměroval balon nad břevno. Arsenal byl náhle v útlumu, jeho pokusy o průniky obranou končila na hrázi obětavých hráčů Stoke. K pořádné střele se dostal jen Wilshere, ale v tísni pálil jen doprostřed brány. V 70. minutě přišel kouč Arsenalu Wenger o svůj další útočný klenot - Walcotta odnášeli po faulu Whiteheada z hřiště na nosítkách.

Ani poté se ale do hry nedostal český záložník Tomáš Rosický, jenž strávil celé utkání jen na lavičce náhradníků. V poslední minutě zápasu byli hosté ze Stoke dokonce blízko k vyrovnání, ale střela Pennanta z trestného kopu prolétla těsně kolem tyče domácí branky.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:
Arsenal - Stoke 1:0 (8. Squillaci).

Reklama

Související témata: