Hlavní obsah

Arsenal vydřel výhru, ale před finále Carling Cupu přišel o Fabregase a Walcotta

LONDÝN

Když se fotbalisté Arsenalu Londýn dostali ve středeční dohrávce Premier League proti Stoke City do vedení už v osmé minutě zásluhou Squillaciho, vypadalo to na poklidnou výhru. Jenže tři získané body musel Arsenal nakonec hodně tvrdě vydřít. Soupeř se totiž od druhého poločasu do favorita zápasu pořádně zakousl a navíc jej připravil o dva hvězdné hráče - Fabregase a Walcotta.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Zklamaný záložník Arsenalu Cesc Fábregas

Článek

V prvním poločase byl Arsenal na hřišti jasným pánem a na branku soupeře se valil jeden útok za druhým, druhé dějství ale obraz hry hodně změnilo. Hráči Stoke svoji hru pořádně přiostřili. Obr Carew nejprve nekompromisně srazil Djoroua, na zemi postupně končili také Nasri nebo Chamakh. Whitehead si pak vyšlápl na Walcotta, kterému zranil kotník.

Znamená to, že záložník Arsenalu nebude moci nastoupit do nedělního finále Carling Cupu, stejně jako Cesc Fabregas. Ten odstoupil kvůli potížím s kolenem už na začátku středečního zápasu. Walcotta pak museli s poraněným kotníkem dokonce z hřiště odnést na nosítkách. "Theo Walcott má podvrknutý kotník a je mimo hru. Nevím sice na jak dlouho, ale určitě nebude moci hrát v neděli. Fabregas má potíže se šlachou v koleni, u něj se uvidí zítra," prohlásil Arsene Wenger.

Tří získaných bodů proti Stoke si kouč Arsenalu hodně cení. "Stoke je nepříjemný tým pro kohokoliv v lize. Velmi dobře bránili a hráli proti nám hodně tvrdě, ale musím ocenit koncentraci a trpělivost našich hráčů, bohužel jsme ale dva z nich v zápase ztratili," konstatoval Wenger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články