Hlavní obsah

Liverpool po vyřazení Sparty vyhořel s posledním West Hamem

LONDÝN

Pod koučem Kennym Dalglisem se fotbalisté Liverpoolu vzepjali v Premier League k nadějné sérii, ve čtvrtek navíc slavili postup přes Spartu v Evropské lize, ale v neděli krutě narazili na hřišti posledního West Hamu. Porážce 1:3 v 28. kole nezabránil ani návrat kapitána Stevena Gerrarda. Liverpool tak promarnil šanci dotáhnout se na rozdíl tří bodů na pátou Chelsea.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish byl po utkání s West Hamem zklamaný

Článek

West Ham naopak díky šestému vítězství v sezóně oživil šance na záchranu, z osmnácté příčky ho od nesestupových příček dělí jen horší skóre.

West Ham trápí rozsáhlá marodka, ale i tak se pustil do favorizovaného Liverpoolu odvážně a už po dvaceti minutách se na Upton Parku jásalo.  Po spolupráci s Hitzelspergerem se parádně trefil Scott Parker.

Opařený Liverpool utrpěl další šok v nastaveném čase prvního poločasu, když po dloubáčku od O´Neila zvýšil hlavou na 2:0 Demba Ba.

Ve druhé půli zvýšili hosté tlak a v závěrečné destiminutovce vystřelil naději pro Liverpool Glen Johnson. Překvapující vítězství West Hamu však potvrdil po třech minutách pobytu na hřišti v nastaveném čase Carlton Cole.

Manchester City ztratil s West Hamem

Ani podeváté v řadě nedokázali fotbalisté Manchesteru City porazit Fulham. Tentokrát uhráli na stadiónu City of Manchester remízu 1:1. Hvězdný Edin Džeko dál čeká na premiérovou trefu v Premier League.

Svěřence kouče Manciniho poslal do vedení v první půli Mario Balotelli, jenže krátce po přestávce srovnal Damien Duff. Oba týmy předvedly solidní fotbal, ale na výhru nedosáhl ani jeden. Po závěrečném hvizdu si Kouč Mancini podal ruku se svým předchůdcem Markem Hughesem jen velmi vlažně téměř bez očního kontaktu.

City tak nyní ztrácejí pět bodů na druhý Arsenal, který má však o jedno odehrané utkání méně.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
West Ham United - Liverpool 3:1 , (22. Parker, 45. Ba, 90. C. Cole - 84. Johnson), Manchester City - Fulham 1:1 (26. Balotelli - 48. Duff).

Reklama

Související témata: