Hlavní obsah

Ďáblové na Chelsea prohráli a sir Alex zuří: Tři roky tady s námi provádějí totéž!

LONDÝN/ PRAHA

Teď pro změnu zuří Ferguson. Když se před úterním duelem gigantů na Stamford Bridge zachovala anglická asociace shovívavě a oznámila, že největší hvězdu jeho týmu Rooneyho za faul ve Wiganu trestat nebude, tvářil se kouč Manchesteru United jako mílius. Po prohře na hřišti Chelsea však zuří. „Jakmile jsem si přečetl jméno rozhodčího, bál jsem se nejhoršího. Ukázalo se, že právem. Děje se to tady už tři roky po sobě,“ pustil se sir Alex do sudího Atkinsona.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Bolavou hlavu měl kouč Manchesteru United Alex Ferguson z výkonu rozhodčího Atkinsona.

Článek

Prohra 1:2 samozřejmě Fergusona vytočila, nepotrestané fauly brazilského obránce Luize ještě víc. „Měl jít ze hřiště. Okamžitě. Nejdříve zfauloval Rooneyho a nic. Pak pro změnu Chicharita v situaci, kdy byl míč úplně někde jinde a zase nic. Přitom šlo o fauly jasné jako den, které se navíc odehrály pět šest metrů od něho,“ běsnil manažer Manchesteru United, neboť ostré zákroky na Rooneyho a malého Mexičana Hernándeze zůstaly bez patřičné odezvy.

Mexičan Javier Hernández alias Hrášek byl faulovaný a nic...foto: manutd.com

Na Atkinsona je vysazený delší dobu

„Atkinsonova nevšímavost ovlivnila průběh celého zápasu,“ běsnil Ferguson, který je na sudího alergický již delší dobu. V roce 2008 se podle jeho přesvědčení podepsal na domácí prohře Manchesteru s Portsmouthem v FA Cupu, v loňské sezóně měl zase zásluhu na výhře Chelsea na Stamford Bridge. „To nařídil trestný kop, který trestným kopem nebyl. A Terry z něho vstřelil rozhodující branku. Tohle se tady s námi děje po celé tři poslední roky,“ připomínal hostující kouč.

„A penalta? Tu snad ani nemá cenu komentovat. Celá fotbalová Anglie ji viděla a může si udělat úsudek,“ narážel na moment, kdy střídající Žirkov narazil v šestnáctce na nohy Smallinga a rozhodčí Atkinson okamžitě ukázal na penaltu, z níž vstřelil Lampard vítězný gól.

Teď si sir Alex stěžuje

K dovršení všeho pak v poslední minutě spatřil Vidič druhou žlutou, musel z placu a v neděli v Liverpoolu bude Manchesteru citelně chybět.

Vyloučený stoper Nemanja Vidič se bude v neděli na zápas v Liverpoolu jen dívat.foto: Reuters/Ivan Milutinovič

„Když to takhle půjde dál, když budou sudí i v nastávajících zápasech pokračovat v podobném trendu proti nám a asociační úředníci budou nadále stejně shovívaví, může se toho v boji o titul ještě hodně změnit,“ zpochybnil Ferguson mínění, že o titulu je rozhodnuto, neboť jeho „Dáblové“ si ho už nenechají vzít.

Po úterní prohře na Stamford Bridge, kde uspěli naposledy v roce 2002, však mají na druhý Arsenalu k dobru jen čtyři body a přitom odehráli o zápas víc. V neděli je navíc čeká těžké utkání v Liverpoolu a i proto je Ferguson zřejmě tak frustrován.

Giggs vyrovnal rekord Charltona

Ani zjištění, že střídající Ryan Giggs nastoupil k 606. ligovému zápasu a vyrovnal tak rekord legendárního Bobby Charltona, ho příliš nezklidnil, i když mu poklonu složil. „Je to fenomenální člověk i fotbalista. Zaslouží si největší pocty, protože je svou hrou příkladem pro všechny mladé fotbalisty,“ uznale pravil na adresu sedmatřicetiletého velšského hráče.

Ryan Giggs nastoupil ke svému 606. ligovému zápasu a vyrovnal tak rekord Bobby Charltona.foto: Reuters/Nigel Roddis

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články