Hlavní obsah

VIDEO: Penalta byla jasná, odmítá Čech tvrzení Fergusona, že sudí spáchal na Manchesteru podraz

LONDÝN/ PRAHA

Chelsea žije, dýchá a doufá. Samozřejmě v titul, protože v úterním souboji gigantů na Stamford Bridge porazila 2:1 vedoucí tým anglické Premier League Manchester United a jisté naděje na obhajobu primátu zase má. „Byla to naše jediná šance, jak se udržet ve hře o titul. V sázce je teď ještě 33 bodů, takže manko se dá zlikvidovat,“ netajil český gólman ve službách londýnského klubu Petr Čech, že se přes dvanáctibodové manko naděje na primát nevzdává.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Podraz? Ta penalta byla jasná, tvrdil po výhře nad Manchesterem gólman Chelsea Petr Čech.

Článek

Měl je rozložit skandál kolem Colea, jenž ze vzduchovky postřelil mladého studenta. Deprimovat nasazení Rooneyho, jehož zákrok na McCartyho v sobotním utkání ve Wiganu zůstal nepotrestán. Chelsea však přesto důležitý zápas s Manchesterem United zvládla a prodrala se na čtvrtou příčku zaručující start v příštím ročníku Champions League. A dokonce i naděje na obhajobu titulu oživila.

Záleží na Manchesteru, míní Čech

„Ve hře jich je ještě třiatřicet bodů, takže stát se to může. Ale záleží jen na Manchesteru, jaké stopy na nich ta porážka zanechá. Pořád to mají ve svých rukách, dvanáct bodů je slušný náskok. My musíme všechno vyhrávat. Hrajeme ještě na Manchesteru, a kdybychom tam uspěli, tak bychom se zase přiblížili. Zatím jsme udělali jen první krok. Jsme rádi za vítězství a i za to, že jsme se posunuli na čtvrté místo a na třetí Manchester City už ztrácíme jen dva body,“ svěřoval se Petr Čech po výhře nad Ďábly na svých oficiálních stránkách.

Chyběly mu dva centimetry

Duel s Manchesterem se přitom pro jeho mužstvo nevyvíjel dobře. Rooney dal gól a hosté o poločase vedli. „S tou střelou se nedalo nic dělat. Šla těsně nad zemí, trefil to pěkně k tyčiChyběly mi možná dva centimetry,“ uznale kvitoval Roonneyho trefu.

„My ale špatně nehráli. Soupeř měl jen takovou pětiminutovku, kdy nás dostal pod tlak a dal gól. Přesto jsem si říkal, že alespoň na vyrovnání určitě máme. Chtěli jsme zvýšit intenzitu, což se povedlo. Soupeře jsme chvílemi dostávali do úzkých. Hodně nám pomohl gól Luize, který hrál znovu výborně. Dostali jsme Manchester ještě pod větší tlak a vedlo to i k penaltě. Jsou na ně určeni Lampard s Drogbou. Vzal si to Frank, věřil si a dal to parádně: ránu doprostřed,“ popisoval Čech rozhodující moment utkání, kolem něhož vzplanulo hodně vášní.

Jasně, penalta byla

Kouč Manchesteru Ferguson běsnil, protože podle jeho přesvědčení šlo o jasný podraz. Nejprve nepotrestal fauly Luize na Rooneyho a Hernándeze, pak nařídil penaltu, která ho rozpálila do běla.

„Viděl jsem celou situaci znovu v televizi a penalta podle mě byla. Ale hráč, který ji udělal, měl obrovskou smůlu. Přišel k tomu jako slepý k houslím. Žirkov se dostával do šance a kdyby ho nezaháknul, mohl střílet nebo nahrávat před prázdnou branku,“ nepochyboval Čech, že sudí Atkinson nařídil pokutový kop správně.

Pak už šlo jen o to, aby Chelsea v posledních jedenácti minutách vedení uhájila a neinkasovala. Český legionář se o to postaral hlavně v momentech, kdy ve druhé půli likvidoval příležitosti Rooneyho a Fabia.

„Rooneymu jsem dobře zmenšil úhel, takže neměl moc místa, kam to kopnout. Fabiovi také. Byl jsem tam včas a dokázal jsem ho zablokovat. V závěru tam bylo i dost nebezpečných centrů, které jsem pochytal, což nás udrželo v klidu,“ byl Čech spokojen nejen s výhrou, ale i se svým výkonem.

Reklama

Související témata: