Hlavní obsah

Arsenal jen remizoval se Sunderlandem a promarnil šanci stáhnout manko

Fotbalistům Arsenalu ligová generálka na úterní odvetu Ligu mistrů v Barceloně nevyšla. V 29.kole Premier League totiž na domácím hřišti hráli bez branek se Sunderlandem a propásli tak šanci stáhnout náskok vedoucího Manchesteru United na pouhý bod. Kanonýři, v jejichž dresu se kapitán české reprezentace Rosický objevil až na poslední čtvrthodinu, měli sice celý zápas převahu, nastřelili Šammachem břevno, ale vítězný gól vstřelit nedokázali.

Foto: ČTK/AP

Ani Tomáš Rosický v poslední čtvrthodině nepomohl Arsenalu k vítěznému gólu.

Článek

Pro Arsenal je to v honbě za titulem nepříjemná ztráta. Po dlouhé týdny byl jejich Emirates Stadium pevnou tvrzí, kde vyhrávali zápas za zápasem. Naposledy přišli o body 5. ledna ve 22. kole po remíze s Manchesterem City, osm dalších soutěžních zápasů vyhráli.

Proti Sunderlandu měli v sobotu herně navrch, příležitostí si vypracovali spoustu, v závěru narostla jejich převaha do rozměrů přímo drtivých, ale belgického brankáře ve službách Sunderlandu Mignoleta překonat nedokázali ani Bendtner, ani Aršavin či střídající Šammach. A když už míč za jeho záda přece jen směřoval, zachránilo ho břevno.

Kanonýři tak mají na druhé příčce na vedoucí Manchester United manko tří bodů, jenž hraje v neděli v Liverpoolu.

Třetí Manchester City porazil na svém stadionu poslední Wigan 1:0 a po dvou ligových zápasech bez vítězství opět naplno bodoval. Utkání rozhodl v 38. minutě Španěl David Silva, jehož rána smolně propadla mezi nohama hostujícího brankáře Alího Chabsího.

Hosté měli po přestávce překvapivě více šanci a dokonce trefili po rohovém kopu tyč. Náskok "Citizens" nezvýraznil ani druhý nejlepší střelec soutěže Carlos Tévez, který dnes odehrál jubilejní 150. utkání v Premier League.

Z dalších sobotních zápasů 29.kola stojí za pozornost vysoká třígólová výhra West Hamu United topícího se u dna tabulky nad Stoke City, stejně jako úroda branek v utkání Boltonu s Aston Villou a Fulhamu s Blackburnem. O výhře Fulhamu nakonec rozhodla penalta nařízená tři minuty před koncem a proměněná Zamorou.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Birmingham - West Bromwich 1:3 (48. Beausejour - 47. Mulumbu, 58. Morrison, 72. Scharner), Arsenal - Sunderland 0:0, Bolton - Aston Villa 3:2 (45.+2 a 75. Cahill, 86. Klasnič - 15. Bent, 64. Albrighton), Fulham - Blackburn 3:2 (37. a 59. Duff, 89. Zamora z pen. - 45.+1 Hanley, 65. Hoilett), Newcastle - Everton 1:2 (23. Best - 31. Osman, 36. Jagielka), West Ham United - Stoke 3:0 (21. Ba, 29. Da Costa, 83. Hitzlsperger), Manchester City - Wigan 1:0 (38. Silva).

Reklama

Související témata: