Hlavní obsah

Čech se nevzdává: Chelsea ještě zkusí titul urvat. I ostatní týmy ztrácejí

LONDÝN

Obhajobu titulu už téměř odpískali, ale klopýtnutí vedoucího Manchesteru United vlilo do žil hráčů a fanoušků Chelsea nový optimismus. Podle brankáře Blues Petra Čecha naděje na triumf v Premier League stále žije a tým trenéra Carla Ancelottiho se o ní hodlá náležitě porvat. Stíhací jízdu chtějí začít už v pondělní dohrávce proti Blackpoolu. Blues sice ztrácejí na lídra tabulky dvanáct bodů, ale mají o dva odehrané zápasy méně než United. Navíc oba kluby se ještě střenou ve vzájemném duelu na Old Trafford.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Petr Čech věří, že Chelsea ještě může obhájit titul.

Článek

„Vidíte, že i ostatní týmy ztrácejí body. Musíme ještě zamakat a zkusit titul znovu získat. I když realisticky víme, že už to nemáme ve svých rukách,“ cituje Petra Čecha britská BBC před duelem s Blackpoolem. Odepisovaná Chelsea se chytla své poslední šance v tomto ligovém ročníku minulý týden, když doma porazila Manchester United 2:1. Nedělní porážka United od Liverpoolu pak dala londýňanům další naději.

Čech: Doufám, že skončíme nahoře

„Musíme čekat na zaváhání ostatních. Tahle sezóna je ale hodně nahoru dolů. My ale momentálně míříme nahoru a doufám, že tam i skončíme,“ dodal Čech. Kouč Ancelotti ale varuje před podceněním pondělního soupeře z Blackpoolu. Nicméně atmosféru v týmu si velmi pochvaluje.

„Mnohokrát v minulosti jsem říkal, že je dobrá. S dobrými výsledky se zvýšilo i sebevědomí hráčů. Když porazíte United, znamená to, že jste dost dobří na to, abyste mohli rovnocenně hrát s těmi nejsilnějšími týmy,“ řekl Ancelotti.

Blackpool však v posledním domácím zápase porazil Tottenham a Ancelotti tak své hráče varuje před nevyzpytatelností soupeře. „Bylo by špatné připravovat se na zápas s tím, že to bude snazší než proti United. Musíme být ještě soustředěnější než proti Manchesteru. Na takové zápasy je totiž upřeno hodně pozornosti a je tam velký tlak. To v zápase proti Blackpoolu není,“ dodal.

Blackpool si navíc bude chtít proti favoritovi spravit chuť po vysoké porážce ve Wolverhamptonu 0:4. „Věřím, že i proti Chelsea můžeme uhrát tři body. Budeme potřebovat trochu štěstí a předvést výkon na hranici našich možností,“ myslí si kouč Blackpoolu Ian Holloway.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články