Hlavní obsah

Lampard zařídil dvěma góly vítězství Chelsea nad Blackpoolem

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea zvítězili v dohrávce 29. kola anglické Premier League na hřišti Blackpoolu 3:1. Hvězdou zápasu byl Frank Lampard, který vstřelil dva góly a na třetí přihrával. Lampardovi obě branky připravil Salomon Kalou. Petr Čech inkasoval až v 86. minutě. Chelsea si upevnila čtvrtou příčku v tabulce a na vedoucí Manchester United ztrácí devět bodů.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda.

Článek

Brankář Chelsea Petr Čech se nechal před zápasem s Blackpoolem slyšet, že Blues ještě neztrácejí naději na zisk mistrovského titulu. Kouč hostů Carlo Ancelotti poslal do útoku hvězdné duo Drogba - Torres. O úvodní branku se však postaraly ikony klubu. Míč od rohového praporku poslal do pokutového území Lampard a Terry hlavou otevřel skóre.

Po obdržené brance se Blackpool vrhl do útoku. Ve 35. minutě překvapil Čecha přízemní střelou Puncheon. Gólman Chelsea vyrazil míč do brankové konstrukce, odkud se odrazil do bezpečí. O minutu později se však Čech blýskl skvělým zákrokem, když vytěsnil oblouček Evatta na rohový kop.

Ve druhé půli si bolestivě narazil bok při bránění standardní situace Blackpoolu Drogba a po krátkém ošetření musel střídat. Ancelotti poslal překvapivě na hřiště Kaloua, který se mu skvěle odvděčil. V 62. minutě vnikl do šestnáctky soupeře a po faulu Evatta ukázal sudí na značku pokutového kopu. Penaltu bezpečně proměnil Lampard. Útočník z Pobřeží slonoviny byl i u další branky Chelsea, když uličkou vyslal do šance opět Lamparda, který obstřelil vyběhnutého brankáře Kingstona.

Gólman Petr Čech nakonec čisté konto neudržel. V 86. minutě totiž inkasoval po přesné střele Puncheona. Blackpool se v závěrečných minutách snažil o zdramatizování zápasu, Blues si však vítězství pohlídali. Chelsea po zisku tří bodů upevnila čtvrtou příčku před dotírajícím Tottenhamem a na vedoucí Manchester United ztrácí devět bodů a má jeden zápas k dobru. Blackpool je čtrnáctý.

Premier League, 29. kolo:
Blackpool - Chelsea 1:3 (86. Puncheon - 20. Terry, 63. z pen. a 66. Lampard).

Reklama