Hlavní obsah

Arogantní diktátoři, setřel Wenger bafuňáře UEFA, Ferguson ho však nepodpořil

Nedá si pokoj. Kouč Arsenalu Arséne Wenger pořád nemůže překousnout odvetnou partii Ligy mistrů v Barceloně, natož aby ho ponechal v klidu verdikt UEFA, jež ho chce za výroky a chování na Nou Campu na březnovém zasedání disciplinární komise potrestat. „Bylo by dobré, kdyby v sobě UEFA měla víc pokory. Mnohem lepší by bylo, kdyby se omluvila za to, co se stalo, než aby trestala lidi, kteří neudělali nic špatné,“ běsní dál trenér kanonýrů.

Článek

Čekalo se, že před sobotním prestižním duelem Anglického poháru na Old Trafford se trenér Arsenalu zklidní. Že přestane plivat jedovaté sliny, aby se snad jeho hněv, zloba a nervozita nepřenesla i na hráče a nepoznamenala jejich výkon v ostře sledované sobotní pohárové konfrontaci s Manchesterem United.  Wenger si ale pokoj nedá. Podle něho sedí ve vedení UEFA arogantní diktátoři, kteří v sobě nemají ani trochu pokory.

Kouč Arsenalu Arséne Wenger má z poslednícvh dnů bolavou hlavu.foto: Reuters/Darren Staples

„Musí se omluvit a ne mě trestat. Vždyť je to vrchol arogance, protože Arsenal už vlastně potrestali,“ naráží Wenger neustále na verdikt švýcarského sudího Busacca, jenž po jedenácti minutách druhé půle vyloučil na barcelonském Nou Campu nizozemského snajpra Van Persieho, čímž podepsal nad kanonýry ortel.

„Mohl bych ještě pochopit špatné rozhodnutí sudího, ale to, co se teď děje, to už je diktatura. Vždyť my jsme těmi potrestanými, my vypadli z Ligy mistrů, přišli jsme o jednu z velkých ambicí, my vyčíslujeme škody,“ nedá se zastavit Wenger.

Čtrfinále Anglického poháru Manchester United - Arsenal, sobota 18.15, vysílá TV Nova Sport.

Možná i on předpokládal, že ho před vzájemným duelem podpoří kouč Manchesteru United Alex Ferguson, jenž také očekává trest za výroky adresované sudímu Atkinsonovi po prohře s Chelsea a za jedovaté glosy namířené proti vedení anglické asociace. Rozhodčích má také plné zuby, navíc od zmiňované prohry na půdě Chelsea zarytě mlčel a jakoukoli komunikaci s novináři zakázal po nedělní porážce v Liverpoolu jak svým hráčům, tak i členům realizačního týmu.

Až v pátek přerušil Ferguson mlčení, Wengera se však ani slovem nezastal. „Ani já sám neměl jednoduchý týden,“ odmítl se sir Alex bavit o vyloučení Van Persieho v Barceloně i o slovní přestřelce Wengera s činovníky UEFA. „Starám se sám o sebe, myslím na zápasy, které přijdou. V sobotu s Arsenalem, v úterý v Lize mistrů proti Marseille, příští víkend proti Boltonu,“ odmítl se kouč Manchesteru United pouštět do kontroverzních debat a kromě činovníků anglické asociace si tak proti sobě popudit i činovníky UEFA.

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson má svých starostí dost.foto: Reuters/Murad Sezer

Zvláště v situaci, v níž se jeho mužstvo po prohrách na Chelsea a v Liverpoolu zmítá, a která je o to prekérnější, že v sobotu by mu mohlo chybět až deset zraněných hráčů. Mezi nimi i Nani, který po krvavém zákroku Carraghera podle Fergusona určitě nenastoupí.

„Budeme rádi, když bude v pořádku po reprezentační přestávce. To ale nic nemění na velkých výzvách, jež jsou před námi ve zbtyku sezóny a které chceme naplnit. V lize i v pohárech,“ opakoval Ferguson, že by chtěl vyhrát všechno, co se vyhrát dá.

Reklama

Související témata: