Hlavní obsah

V Liverpoolu byl chaos. Zbožňovali mě tam, ale fotbal je jen byznys, říká Torres

LONDÝN

Fernando Torres prý opustil Liverpool, protože se mu nechtělo čekat, až noví majitelé vrátí klubu jeho lesk, slávu a výsledky. Přestože byl fanoušky na Anfield Road zbožňován, rozhodl se pro přestup do Chelsea, díky čemuž se stal nejdražším hráčem v historii přestupů v Británii. Podle svých slov nechtěl nejlepší léta kariéry strávit v klubu, který prochází proměnou.

Foto: www.chelseafc.com

Fernando Torres s dresem Chelsea

Článek

„Vím, že jsem byl pro liverpoolské fanoušky idolem. Ale už to tam nebylo takové, jako dřív,“ cituje španělského mistra světa a Evropy deník The Sun.

„V té instituci byl chaos kvůli prodeji novým majitelům. Mluvilo se o spoustě nových projektů. Trochu mi to připomínalo situaci v Atlétiku. Je tam skvělá historie, spousta nových myšlenek. Jenže bez peněz to chce trochu času. A ten já nemám,“ pokračoval Torres.

Fanoušci Liverpoolu pálí dres Fernanda Torrese.foto: Reuters/Phil Noble

„Lidé ve fotbale nejsou čestní. Člověk nemůže říct pravdu nebo mluvit s lidmi otevřeně. Je to jenom byznys a nikdo není s nikým kamarád,“ vysvětlil šestadvacetiletý kanonýr, který momentálně neprožívá v Londýně zrovna šťastné období. V prvních čtyřech zápasech v dresu Chelsea se mu skórovat nepodařilo.

Manažer Carlo Ancelotti i spoluhráči se mu prý snaží co nejvíce ulehčit aklimatizaci v novém prostředí. „Chelsea prokázala, že má top hráče na všech pozicích, kteří budou plně konkurenceschopní za jakýchkoliv okolností. Má za sebou vlastníka, který do klubu investuje, což je nezbytné,“ uvědomuje si španělský reprezentant.

„V Chelsea jsou vztahy více osobní, mezi hráči se hodně vtipkuje, což v Liverpoolu nebývalo. Tam bylo všechno hodně vážné,“ dodal Torres.

Reklama