Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal zaváhal, United spasil Berbatov a už vede o pět bodů

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United navýšili po třicátém kole svůj náskok na čele anglické Premier League před druhým Arsenalem na pět bodů. United dlouho doma nedokázali překonat obranu Boltonu, kterou v samotném závěru nakonec pokořil Dimitar Berbatov a vystřelil tak pro domácí vytouženou výhru 1:0. Arsenal jen remizoval na hřišti Wets Bromwich Albionu 2:2 a ztratil tak cenné body v honbě za titulem. Stále má však o jedno odehrané utkání méně než veducí United.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru United vydřeli výhru nad Boltonem a navýšili vedení v Premier League

Článek

Hrdina Berbatov začal utkání jen na lavičce a před utkáním se hojně spekulovalo, zda bulharský kanonýr, před kterým dostává přednost Rooney s Hernándezem, nezamíří po sezóně do Juventusu.

Po přestávce se však Berbatov dostal na hřiště místo Hernandéze a kouč Ferguson, který musel kvůli disciplinárnímu trestu dirigovat mužstvo na dálku z tribuny, si mohl gratulovat k mistrovskému tahu. United skórovali v době, kdy už hráli v oslabení po vyloučení Jonnyho Evanse.

Po vydřeném vítězství se pozornost všech na Old Trafford upřela na dálku do Birminghamu, kde hrál Arsenal s West Bromwich Albionem. Tým trenéra Arsena Wengera, který nechal Tomáše Rosického jen na lavičce, překvapivě prohrával na hřišti outsidera po hodině hry už 0:2. Po druhém gólu Wenger stáhl ze hry Aarona Ramseyho, jenž nastoupil poprvé od loňského února, kdy si v zápase se Stoke zlomil nohu.

Arsenal ale dokázal bleskově zareagovat a během osmi minut zásluhou gólů Andreje Aršavina a Robina Van Persieho srovnal na 2:2. V závěru si Londýňané, na jejichž lavičku se už usadil gólman Jens Lehmann, vytvořili velký tlak, jenže na vedoucí gól, na rozdíl od United, nedosáhli.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Tottenham - West Ham United 0:0, Aston Villa - Wolverhampton 0:1 (38. Jarvis), Blackburn - Blackpool 2:2 (49. Samba, 90.+3 Hoilett - 25. z pen. a 29. Adam), Manchester United - Bolton 1:0 (88. Berbatov), Stoke - Newcastle 4:0 (28. Walters, 46. Pennant, 49. Higginbotham, 90.+2 Fuller), West Bromwich - Arsenal 2:2 (3. Reid, 58. Odemwingie - 70. Aršavin, 78. Van Persie), Wigan - Birmingham 2:1 (25. Cleverley, 90.+2 Figueroa - 6. Ridgewell), Everton - Fulham 2:1 (36. Coleman, 49. Saha - 62. Dempsey).

Reklama

Související témata: