Hlavní obsah

Staronovým kapitánem fotbalistů Anglie je Terry

LONDÝN

Staronovým kapitánem anglické fotbalové reprezentace se stal John Terry. Obránce Chelsea dostal pásku zpět po roce, když o ni loni přišel kvůli aféře s nevěrou.

Článek

"Není to risk, i vůdce může udělat chybu. Vlastně nejen on, ale i já a všichni lidé. Myslím, že roční trest byl tak akorát," citovala agentura Reuters trenéra Anglie Fabia Capella. "Uznal, že udělal chybu, a poučil se z ní. Bude pro nás důležitý, protože je největší osobností v kabině," dodal italský kouč.

Třicetiletý Terry byl zbaven role kapitána loni v únoru, když vyšel najevo jeho románek s dlouholetou přítelkyní někdejšího spoluhráče z Chelsea Wayna Bridge. Ten ve stínu aféry ukončil reprezentační kariéru. Ve funkci Terryho zastoupil Rio Ferdinand, obránce Manchesteru United ale od té doby kvůli zraněním odehrál za Anglii jen čtyři zápasy.

Capello se rozhodl vzít Ferdinandovi pásku po nedávné přípravě s Dánskem. V něm zraněného beka United zastoupil v roli kapitána Frank Lampard, po jeho vystřídání si ale pásku postupně předali ještě Gareth Barry a Ashley Cole.

"Po tom, co se stalo, jsem se rozhodl, že John Terry se po ročním trestu stane natrvalo kapitánem," uvedl trenér. "Myslím, že to uvítají i hráči. Johna jako vůdce naprosto uznávají," přidal.

Reklama

Související témata: