Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea díky Brazilcům porazila City a už je třetí. Čech vychytal nulu

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v bráně vyhráli na svém Stamford Bridge duel dvou nejbohatších klubů v Británii nad Manchesterem City brankami Brazilců Davida Luize a Ramirese 2:0. Blues tak po třicátém kole přeskočili v tabulce o bod právě City a nyní jim patří třetí příčka se čtyřbodovým odstupem na druhý Arsenal.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Ramires pečetil výhru Chelsea na 2:0.

Článek

Manchester City nastoupil v útoku s osamoceným Edinem Džekem. Zatímco Carlos Tevez ještě není fit, Ital Mario Balotelli je po zkratu v odvetě Evropské ligy na kordy s trenérem Robertem Mancinim, který podle zpráv z britského tisku údajně hodil po nezvladatelném Italovi kufr.

To italský trenér Chelsea Carlo Ancelotti posadil na lavičku Didiera Drogbu a šanci v základu dal opět Fernandu Torresovi. Nejnebezpečnějším mužem domácích byl v úvodu ale především Salomon Kalou. Nejslibnější šanci si připravil těsně před přestávkou, kdy po rychlé obrátce v šestnáctce pálil na branku, ale gólman Hart ho vychytal.

Podobně dopadl i po změně stran Malouda, který zakončil pěknou kombinaci domácích, ale i on jen trefil Harta. Chelsea měla více ze hry, ale o vstřelení gólu dlouho usilovala marně. Gól přišel až poté, co Drogba vystřídal Torrese.

Fotbalista z Pobřeží Slovnoviny krátce po příchodu na hřiště našel ze standardní situace hlavu Davida Luize, který vstřelil svůj druhý gól v Premier League. Bývalý hráč Benfiky Lisabon se tak trefil jak do branky Manchesteru City, tak do sítě jeho městského rivala United. Po náporu hostů v nasatveném čase ještě vyrazila Chelsea do rychlého kontru, který zakončil gólem na 2:0 Ramires.

Svůj podíl na výhře měl i gólman Petr Čech, který se blýskl hned na začátku utkání, kdy zneškodnil nebezpečnou ránu Tourého k tyči.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Sunderland - Liverpool 0:2 (33. Kuijt z pen, 77. Suárez), Chelsea - Manchester City 2:0 (79. Luiz, 90. Ramires).

Reklama

Související témata: