Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea má znovu vítězného ducha, jásá Ancelotti a titul nevzdává

Zvládli důležitý zápas a díky trefám Brazilců Davida Luize a Ramirese porazili ambiciózní Manchester City 2:0. Fotbalisté londýnské Chelsea se tak právě na úkor svého nedělního soupeře posunuli na třetí příčku Premier League a s jedním zápasem k dobru ztrácejí na vedoucí Manchester United devět bodů. "Zbývá nám ještě devět zápasů, v nichž předvedeme, co je v našich silách," varuje lídra kouč Carlo Ancelotti.

Foto: ČTK/AP

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chlesea

Článek

Bude to hned dvojnásobná bitva o Anglii. Fotbalisté Chelsea narazí na Manchester United již ve čtvrtfinále Ligy mistrů, navíc se nevzdávají naděje, že také v domácí soutěži mohou ještě "Rudé ďábly" ohrozit. "Blues" zažehnali dlouhodobější krizi a už z nich jde zase strach.

"Proti City to byl těžký zápas a nebylo snadné posunout se na třetí příčku. Ale zvládli jsme to. Nejdůležitější je, že tento tým má znovu vítězného ducha," liboval si kouč Carlo Ancelotti. "Ve druhém poločase už se přece jen projevilo, že soupeř hrál ve čtvrtek večer s Kyjevem. Dokázali jsme toho využít, museli jsme však být trpěliví. Celý zápas jsme bojovali, takže můžu být šťastný," líčil italský trenér Chelsea.

Jen slova chvály měl pro oba střelce. "Nádherné góly. Ramires ukázal, že se rychle zlepšuje. David Luiz pracoval ve fantastickém tempu, zvládal souboje jeden na jednoho. Jeho výkon byl opravdu velmi dobrý."

Chelsea se vrací do zlatého období, uznal Platt

To "Citizens" měli černý týden. Nejdřív vypadli z Evropské ligy, pak nezvládli ligový šlágr na Stamford Bridge. "Je to zklamání. Narazilli jsme na Chelsea v nesprávnou dobu. Svoji krizi už překonala a teď je znovu na vítězné vlně jako ve svém zlatém období," nechal se slyšet Manciniho asistent David Platt.

Ancelotti nedávno přiznal, že k titulu už má jeho tým hodně daleko. V koutku duše však v obhajobu stále věří. "Máme na to ještě devět zápasů, v nichž předvedeme, co je v našich silách. Teď je reprezentační přestávka a já jen doufám, že se nám hráči vrátí ve stejné formě a stejně koncentrovaní jako v posledních zápasech."

I proto si mohl kouč dovolit protočit všechny útočníky. "Chci je mít čerstvé, takže zatímco s Kodaní hráli Anelka s Drogbou, proti City nastoupili Kalou a Torres. Fernando znovu nedal gól, ale má i nadále mou důvěru. Měl dobrý pohyb, musí jít se zanícením dál, protože výsledek se dostaví," ujišťuje Ancelotti. "Pokud chceme vyhrát osm nebo devět zápasů, musíme využít všechny hráče. Nejdůležitější je, že všichni jsou fit a mají patřičnou motivaci."

I z těchto počtů je znát, že Chelsea stále pomýšlí na příčku nejvyšší...

Reklama

Související témata: