Hlavní obsah

Netrefil se ani proti Čechům. Torres přestal dávat góly, ale Iniesta se ho zastává

Platil za jednoho z nejobávanějších fotbalových kanonýrů na světě, jenže pověst nemilosrdného snajpra rychle uvadá. Španělský útočník Fernando Torres se od lednového přestupu z Liverpoolu do Chelsea ještě netrefil. A transfer za 50 miliónů liber mu zatím nepřinesl štěstí ani na mezinárodní scéně.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Španělský fotbalista Fernando Torres (vlevo) oslavuje s Andresem Iniestou, který se ho zastává po sérii bez vstřeleného gólu.

Článek

Kouč španělské reprezentace Vicente Del Bosque poslal v utkání proti České republice Torrese na hřiště ve druhé půli, aby pomohl odpovědět na vedoucí branku Jaroslava Plašila z úvodního dějství. Posílení útočné fáze sice znamenalo nárůst tlaku na českou defenzivu a obrat v zápase, ale útočník Chelsea se neprosadil.

Podle spoluhráče z reprezentace Andrese Iniesty však odvedl týmu i tak velmi cenné služby. “Fernando si počíná velmi dobře. Je jasné, že útočník je od toho, aby dával góly, jenže v Granadě pro nás odpracoval spoustu věcí, které třeba lidi nevidí. Tvrdě pracoval, pomáhal s bráněním a vytvářel prostor pro ostatní,” zastával se Torrese Iniesta.

“Dělal práci, která není moc vidět, ale pro tým je zásadní. A vstřelené góly? To je podle mě jen otázka času. Vždycky góly dával a určitě je bude dávat dál. V tom bych neviděl problém,” pokračoval Iniesta.

Není důvod se znepokojovat

V podobném duchu se vyjádřil i jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu Alvaro Arbeola, který nyní hájí barvy Realu Madrid: “Fernando hraje na špičkové úrovni už hodně let a není to poprvé, co si před brankou vybírá smůlu. Pokud jste ale dobrý jako on, není důvod se znepokojovat. Jen potřebuje dál dělat věci podle svého a góly přijdou.”

Další šanci k prolomení nepříjemné série může Torres dostat hned v následujícím úterním reprezentačním duelu proti Litvě. Tam mu však může komplikovat situaci kromě uvadajícího sebevědomí také špatný terén, kterého se španělské hvězdy obávají.

“Uvidíme, jak to tam nakonec bude vypadat. Ale z obrázků, které jsem viděl, mi to připomínalo nějaké špinavé pole, na jakém jsem hrával jako malé dítě. Určitě to není nejlepší, ale i i tak budeme připraveni,” vzkázal Iniesta.

Reklama

Související témata: