Hlavní obsah

Arsenal chce vyfouknout Neuera Manchesteru a vyřešit tak brankářskou krizi

LONDÝN

Kouč fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger zvažuje, že se zapojí do bitvy s Manchesterem United o německou brankářskou jedničku Manuela Neuera. Francouzský kouč by tím zabil dvě mouchy jednou ranou - jednak by vyřešil krizi na postu gólmana, do níž jeho celek zabředl, a navíc by oslabil velkého rivala v anglické nejvyšší soutěži.

Foto: Ramon Espinosa, ČTK/AP

Německý brankář Manuel Neuer

Článek

Právě brankáři způsobují Wengerovi i fanouškům Kanonýrů v posledních sezónách trvalý bolehlav. Příchod Neuera ze Schalke by týmu určitě prospěl, Arsenal by měl konečně stabilní a perspektivní jedničku, což je základní kámen úspěchu. A na ten londýnský klub čeká už pořádně dlouho, šestileté čekání na vítězství v jakékoliv soutěži je velmi frustrující.

Wenger podle britského Daily Mailu sleduje Neuera již delší dobu a svým skautům před letošní sezónou nařídil vzít si německého gólmana na paškál. Zdá se, že Wenger konečně přesvědčil vedení klubu, že situaci na postu brankáře je potřeba urgentně řešit, aby klub mohl chřestit zbraněmi v bojích o některou z trofejí.

Není kam sáhnout

V současnosti má Arsenal spasit německý veterán Jens Lehmann, již jednačtyřicetiletý gólman, u něhož by hovory o perspektivě byly nevydařeným vtipem. Jenže Wenger nemá kam sáhnout. Po zranění Wojciecha Szczesného a Lukasze Fabianského zůstal francouzskému kouči k dispozici Manuel Almunia, kterého již mají po sérii chyb dost jak fanoušci, tak nejspíš i samotný Wenger.

Jenže Neuer není žádné levné zboží. Schalke si svého brankáře cení na 22 miliónů liber, Wenger věří, že se mu podaří cenu snížit. Ve hře o čtyřiadvacetiletého gólmana jsou ale silní protivníci - vedle Manchesteru United také mnichovský Bayern. Z tohoto pohledu to vypadá, že bitva fotbalových kohoutů Schalke spíše pomůže cenu šponovat...

Reklama

Související témata: