Hlavní obsah

Lehmann se ztrapnil při návratu. V rezervě Arsenalu selhal

LONDÝN

Má pomoci vyřešit brankářskou krizi v londýnském Arsenalu, ale po úterním zápasu rezervního týmu proti Wiganu si zřejmě kouč Kanonýrů Arséne Wenger láme hlavu nad tím, zda bylo povolání Jense Lehmanna z brankářského důchodu dobrým nápadem. Fanouškům Arsenalu nechal Lehmann vzpomenout na své nejhorší okamžiky v dresu londýnského celku a podle anglických médií to zatím vypadá, že německý veterán krizi na postu mezi tyčemi spíše prohloubí.

Foto: Christof Stache, ČTK/AP

Jens Lehmann už zase chytal v dresu Arsenalu

Článek

Některé hrubé chyby za jedenačtyřicetiletého brankáře „uhasili“ spoluhráči a Arsenal tak prohrál jen 1:2.

První kritický moment přišel pro staronovou posilu v momentě, kdy mu spoluhráč Sead Hajrovic posílal malou domů a německému brankáři přeskočil při zpracování míč nohu a mířil k bráně. Anglickým fanouškům se ihned vybavila velmi podobná minela Paula Robinsona při kvalifikačním utkání v Chorvatsku v roce 2006. Lehmann však ostudě tentokrát unikl, protože míč jen těsně branku minul.

Po přestávce, kdy už Arsenal hrál o deseti, Lehmanna v pohodě oběhl Callum McManaman, vzdálený příbuzný slavnějšího Stevena, a otevřel skóre. Následně si Lehmann pohrával ve vápně s míčem tak dlouho, až o něj přišel a musel děkovat spoluhráči Danielu Boatengovi, který před bránou zastavil střelu Daniela Remonda.

Pět minut před závěrečným hvizdem pak obešel brankáře Arsenalu střídající Joe Holt, který do prázdně branky upravil na 2:0. V posledních sekundách pak snížil z penalty Rhys Murphy.

Sám Lehmann si však z velmi nepovedeného výkonu moc nedělal. „Je prostě skvělé být zase zpátky. Byl jsem hodně překvapený, když mě Arséne Wenger nasadil do základní sestavy,“ radoval se brankář, který by měl být i v nominaci na sobotní ligový zápas proti Blackburnu.

Němec se dočkal i uznání od soupeře. „Bylo to skvělé prostřelit Lehmanna. Pořád je to skvělý bránkář,“ radoval se autor gólu McManaman.

Reklama

Související témata: