Hlavní obsah

Ferguson už vybral nové hvězdy pro Manchester United. Koupí až tři posily

Až tři nové posily chce koupit před příští sezónou manažer Manchesteru United Alex Ferguson. Prioritou je přitom pro skotského kouče kvalitně obsadit post brankáře, protože po sezóně se s kariérou rozloučí veterán Edwin Van der Sar. Jako nejpravděpodobnější nástupce slavného Nizozemce se jeví David de Gea z Atlétika Madrid.

Foto: Darren Staples, Reuters

Máme nejlepší útočníky v Anglii, těší Fergusona.

Článek

Kariéru možná ukončí i legenda United Paul Scholes. Jeho místo by mohlo podle anglických médií zaujmout hned několik fotbalistů. Spekuluje se o jménech jako Wesley Sneijder z Interu Milán, Luka Modrič z Tottenhamu, Jack Rodwell z Evertonu či Charlie Adam z Blackpoolu.

“Máme už vyhlédnuté cíle pro předsezónní nákupy. Dva až tři určitě realizujeme, o tom není pochyb,” sdělil Ferguson v New Yorku, kde představil své plány. “Rodina Glazerů (vlastníci United pozn. red.) vždy podporovala naše snahy o zkvalitnění týmu,” pochvaloval si spolupráci s americkými majiteli.

De Geovi i například Rodwellovi je dvacet let a svým věkem by tak zapadli do filosofie nákupů United. “Nákupy mladých hráčů se nám opravdu daří. Chicarito (Hernandéz) je nejlepším příkladem. Když se podíváte, jak se nám v posledních šesti osmi letech dařily příchody mladý hráčů jako Ronaldo nebo Rooney, jsme v tomhle prostě dobří. Nevidím důvod, proč bychom na tom měli něco měnit. V současné situaci máme podle mě nejlepší útočníky v zemi, ” pokračoval Ferguson.

“Navíc Danny Welbeck, který je nyní v Sunderlandu, je rovněž velký talent, podobně jako Mame Diouf v Blackburnu,” vyzdvihl Ferguson hráče, které uvolnil na hostování.

Každý zápas bude klíčový

Jenže současně s plány do budoucnosti, řeší Ferguson i žhavou současnost, protože United stále mohou v této sezóně získat treble. O víkendu budou hájit pětibodový náskok v tabulce Premier League na druhý Arsenal v duelu s West Hamem. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů se utkají s Chelsea a v semifinále Anglického poháru s městkým rivalem City.

“Určitě máme na treble šanci, ale bude to hodně těžké. Složitější, než kdy předtím. Prostě uděláme, co bude v našich silách. Ale i když získáme jen jednu trofej, budu velmi spokojen. Teď už pro nás bude každý zápas klíčový. Každá výhra nás teď přiblíží k vysněnému cíli,” dodal Ferguson.

Reklama