Hlavní obsah

Drogba je namyšlený. Chtěl jsem ho prodat, prohlásil bývalý kouč Chelsea Scolari

LONDÝN

Drogba si o sobě myslí, že je největší hvězdou týmu. To alespoň říká někdejší trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari, který se prý snažil útočníka z Pobřeží slonoviny zbavit. „Chtěl jsem po Abramovičovi, aby Drogbu vyměnil za Adriana z Interu,“ citoval Brazilce internetový server metro.co.uk.

Článek

Brazilský kouč trénoval Chelsea od června 2008 do ledna 2009. Pod jeho vedením Blues zažili ne příliš úspěšné období. Přišli o domácí neporazitelnost, která trvala rekordních 86 zápasů, a v boji o primát v Premier League přepustili místo Manchesteru United.

Dnes dvaašedesátiletý trenér, který vede brazilské Palmeiras, proto Stamford Bridge po sezóně opustil. „Neodešel jsem z Chelsea kvůli sabotáži ze strany hráčů, ale pravdou je, že jsem velmi těžko kontroloval dění v hráčské kabině,“ vzpomínal na své působení v Chelsea Scolari.

Největší problémy měl podle svých slov s Didierem Drogbou. „V týmu byl velký počet hvězd a dobrých hráčů, ale jejich chování bylo velmi odlišné. Drogba si vždy myslel, že on je tou hvězdou týmu. Měl jsem s ním konflikt,“ přiznal Scolari, jehož později v londýnském celku nahradil Guus Hiddink

„V době, kdy byl Drogba zraněný, chtěl odjet do pařížské nemocnice. Ale já mu to nedovolil. Poté, v době Drogbovy absence, se rozstřílel Anelka a nasázel mnoho branek. Drogba se vrátil po zdravotní pauze a předpokládal, že opět naskočí do základní sestavy. To jsem také odmítl,“ vysvětloval Scolari.

„Chtěl jsem po Abramovičovi, aby Drogbu vyměnil za Adriana z Interu, protože na něho (Adriana) by bylo snazší dohlížet,“ vyprávěl Brazilec. Ruský vlastník Chelsea však jeho prosbu nevyslyšel.

O několik měsíců později se Abramovič naopak rozhodl ukončit spolupráci se Scolarim. „Můj odchod z Chelsea byl pro mě smutný, protože Premier League je úžasná soutěž a parádní místo k práci. Dva měsíce po svém odchodu jsem nemohl o fotbalu ani slyšet, byl jsem velmi deprimovaný,“ vzpomínal Scolari.

Reklama

Související témata: