Hlavní obsah

VIDEO: Manchester měl jen štěstí. Finále Ligy mistrů vlastně nevyhrál, popichuje Čech

Brankář Chelsea Petr Čech trochu přiživil již tak napjatou atmosféru před středečním duelem čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Čech zavzpomínal na tři roky starý vzájemný souboj ve finále Champions League v Moskvě, který po penaltovém rozstřelu vyhráli United 2:1. A podle českého reprezentanta vyhráli jen díky velkému štěstí.

Foto: Nigel Roddis , Reuters

Petr Čech si na Manchester united věří.

Článek

“Statistiky říkají, že zápas vyhráli, ale ve skutečnosti ho vlastně nevyhráli. Měli prostě jen více štěstí v penaltovém rozstřelu, než jsme měli my,” řekl Čech v nadsázce anglickým médiím.

V památném finále chytil český reprezentant v rozstřelu penaltu Cristianu Ronaldovi. Chelsea se už už blížila historickému triumfu, jenže pak při penaltě podklouzl John Terry a po něm selhal i Nicolas Anelka a trofej si z Ruska nakonec odvezli United.

“Ale to je už minulost. My se těšíme na budoucnost. Doufáme, že letos půjdeme dál my,” pokračoval Čech. A připomněl, že Blues se momentálně mohou pochlubit  dobrou čerstvou bilancí s týmem z Old Trafford. Z posledních tří ligových zápasů Londýňané dvakrát vyhráli a jednou prohráli.

Petr Čech v akci.foto: ČTK/AP/Matt Dunham

“Naše bilance z posledních let proti Manchesteru United je velmi dobrá, obzvlášť na domácím hřišti. Půjdeme do zápasu s tím, že to může být naše výhoda. Pokud uděláme dobrý výsledek, budme v dobré pozici,” myslí si Čech.

“Známe hráče i celý tým. Na Old Trafford neobjevíme nic nového. Hráli jsem tam mnohokrát a loni jsme tam dokázali zvítězit, což může být pozitivní,” doplnil český brankář.

Poslední šance na trofej

Jeho Chelsea je po sobotní remíze se Stoke prakticky mimo hru o titul v Premier League. Liga mistrů je tak pro ni poslední šancí, jak zachránit sezónu ziskem trofeje. “Škoda, že v lize nemáme tak dobrou pozici, jak bychom si představovali. V Champions League ji ale máme. Doufám, že se nám podaří postoupit dál. Vrací se nám sebedůvěra, protože se vezeme na dobré výsledkové sérii,” dodal Čech.

Pro něho nakonec nebyla porážka ve finále od Manchesteru United nejhorším sportovním zážitkem roku 2008. O pár týdnů později totiž přispěl svojí hrubou chybou v utkání s Tureckem k vyřazení české reprezentace z mistrovství Evropy už po základní skupině.

Reklama

Související témata: