Hlavní obsah

Velkokluby zpozorněly. Neprodejný Bale z Tottenhamu možná bude k mání

LONDÝN

Za nic na světě ho neprodáme, zapomeňte na to, zní dlouho z nejvyšších míst fotbalového klubu Tottenham Hotspurs jako odpověď na nabídky fotbalových velkokolubů na služby univerzála Garetha Balea. Velšský expres však před čtvrtfinálovým zápasem Ligy mistrů proti Realu Madrid přiznal, že by si rád vyzkoušel angažmá v jiném klubu a v jiné zemi.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Gareth Bale se upsal Tottenhamu, ale jiné angažmá nevylučuje.

Článek

Jedenadvacetiletý Bale se blýskl především v Lize mistrů, kde je hlavním tahounem nováčka této soutěže. Zejména po zápase proti Interu Milán, kterému na San Siru nastřílel hattrick, se na něj valily pochvalné ódy ze všech stran. A není divu, že nejeden velkoklub by chtěl získat vycházející hvězdu do svých řad.

"Tottenham je klub, který chce jít dál nahoru. Kdybychom Balea teď prodali, byl by to špatný signál. Neexistuje možnost, aby klub něco podobného v blízké budoucnosti zvažoval," rázně na podzim odmítl zájemce manažer Harry Redknapp.

Mladý Velšan sice nedávno podepsal se Spurs nový čtyřletý kontrakt, nicméně rád by si podle svých slov zahrál i za slavnější klub, než jakým je Tottenham.

“Pokud se naskytne nějaká opravdu skvělá nabídka, vážně o ní budu uvažovat. Nebojím se odejít do zahraničí. Opustil jsem domov, když mi bylo patnáct. Pokud opustím Premier League, naučím se jiný jazyk, poznám nové lidi a dozraji jako osobnost,” řekl Bale španělskému listu AS před utkáním s Realem.

Záložník Tottenhamu Gareth Balefoto: Reuters/Dylan Martinez

K zájemcům o jeho služby se údajně řadil mimo jiné právě Real či Barcelona. Sám hráč si však podobné úvahy nechce připouštět: “Snažím se na to nemyslet. Spoluhráči pořád vtipkují o mojí budoucnosti. Přijde mně, že mluví o jiném fotbalistovi, když říkají, kolik bych mohl stát a jaké kluby mají o mě zájem.”

Bale chyběl jak v sobotním utkání proti Wiganu, tak při přátelském utkání s Anglií kvůli svalovému zranění. Letos dokončil jen tři zápasy Premier League. Nyní se ale zdá, že je klíčový hráč Spurs před možná nejočekávanějším zápasem celé generace fanoušků Tottenhamu fit.

“Na zápas už se všichni těšíme. Upřímně  věřím, že přes Real můžeme přejít. Mají ale skvělý tým. Už roky se na ně dívám těměř v každém zápase. Vyrůstal jsem na hráčích jako Zidane, Figo či Ronaldo. Klub má neuvěřitelnou auru,” dodal Bale.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články