Hlavní obsah

Rooney nesouhlasí s trestem na dva zápasy za vulgarity

LONDÝN

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney uznal svou vinu, ale nesouhlasí s tím, že by měl za vulgární projevy v sobotním ligovém utkání proti West Hamu dostat distanc na dva zápasy. Anglický reprezentant se proti tomu odvolal a případem se bude ve středu zabývat disciplinární komise.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney nesouhlasí s trestem.

Článek

"Rooney přijal obvinění z použití urážlivých výrazů, ale automatický trest na dvě utkání považuje za nepřiměřený," uvedla v prohlášení Fotbalová asociace.

Odvoláním se Rooney vystavuje riziku, že nakonec zmešká více než sobotní ligový duel proti Fulhamu a následné semifinále Anglického poháru s Manchesterem City. Disciplinární komise mu totiž může ještě "přidat".

Pětadvacetiletý hráč se už o víkendu omluvil za to, že slavil hattrick sprostými výkřiky do televizní kamery. Na jeho stranu se dnes postavil šéf hráčské asociace Gordon Taylor, který zpochybnil rozhodnutí disciplinárky zahájit s Rooneym řízení.

"Fauly a urážky se nedají odpustit, ale jazyk ulice se ve fotbale za souhlasu všech stran toleruje. Problém by to byl, kdyby to bylo namířeno proti rozhodčímu," uvedl Taylor. "Ovšem když jde o spontánní oslavu nebo naopak projev zklamání, tak by se trestat nemělo," míní

Reklama

Související témata: