Hlavní obsah

Barton: Jsem nejlepším záložníkem Anglie. Nechápu, proč nejsem v reprezentaci

Kontroverzní fotbalista Joey Barton je přesvědčen, že momentálně je nejlepším anglickým záložníkem. Osmadvacetiletý hráč Newcastlu proto nechápe, že ho ještě trenér Fabio Capello nepovolal do reprezentace. "Luka Modrič a Sami Nasri jsou velmi dobří, ale když se budeme bavit o Angličanech... Jack Wilshere není špatný, ale Frank Lampard už jde dolů a Steven Gerrard je hodně zraněný," řekl Barton francouzskému magazínu So Foot.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Trenér fotbalistů Anglie Fabio Capello s svými svěřenci. Barton se diví, že není mezi nimi

Článek

"Upřímně si proto myslím, že jsem nejlepší anglický záložník," tvrdí. Barton má zatím na kontě jediný zápas za národní tým, v roce 2007 odehrál 13 minut v přípravě se Španělskem. Počet reprezentačních startů by však rád rozšířil.

"Jsem Angličan a miluji svou zemi. Možná se mnou lidé ve vedení mají problém, těžko říct. Problémy jsem dělal před čtyřmi lety, takže by mi mohli odpustit, nebo ne?" přidal známý hříšník, který mimo jiné v roce 2008 strávil 74 dní ve vězení za potyčku v centru Manchesteru.

Barton se také pustil do kritiky současné reprezentace, zejména záložníka Manchesteru City Garetha Barryho. "Viděli jste zápas s Německem na mistrovství světa? Při čtvrtém gólu ho Özil přesprintoval jako zajíc želvu," prohlásil Barton. "Ale Barry má dobrého agenta... Navíc je diskrétní a vždycky souhlasí s trenérem. Je jako šprt, který sedí v první lavici a poslouchá učitele," uvedl.

"My Angličané hrajeme fotbal jako před padesáti lety. Lidé ve vedení svazu si myslí, že vyhrajeme mistrovství světa stejným stylem jako v roce 1966. Musíme zbourat tradice, jako je třeba rozestavení 4-4-2, a experimentovat. Francie, Itálie i Německo to udělaly, zatímco my hrajeme dvacet let stejně," řekl Barton.

Reklama

Související témata: