Hlavní obsah

Tottenham se po výprasku od Realu bojí špatných časů. Hrozí úprk hvězd

LONDÝN

Předvedli jeden z nejúchvatnějších debutů v Lize mistrů, teď se však fanoušci Tottenhamu Hotspur obávají, že přijdou méně slavné časy. Spurs zaujali v Lize mistrů skvělým ofenzivním fotbalem, s nímž se coby nováček soutěže dostali až do čtvrtfinále. Tam ale tvrdě narazili, když na hřišti Realu Madrid prohráli 0:4. Kohouti už nevyhráli šestý zápas za sebou a dobře rozjetá sezóna se začíná kazit.

Foto: Reuters

Útočník Tottenhamu Peter Crouch dostal v souboji s Realem zbytečnou červenou kartu, čímž přispěl k debaklu svého týmu.

Článek

Tottenhamu velmi vážně hrozí, že se v příští sezóně do Champions League nedostane. Po vysoké porážce na San Bernabeu už zřejmě na celkový triumf v soutěži pomýšlet nemůže. A v Premier League se na místa zajišťující účast v Lize mistrů dívá s pětibodovým odstupem.

Podle britských médií bohatému londýnskému celku hrozí, že v případě neúčasti v nejprestižnější evropské soutěži jeho řady opustí největší hvězdy. Klub by přišel o zajímavé peníze plynoucí z účasti v soutěži, což by omezilo jeho možnosti financovat opory, kterým by nejspíš rok bez Ligy mistrů zřejmě také příliš nevoněl.

Fanoušci se nejvíce obávají odchodu hvězd nejzářivějších – Garetha Balea a Rafaela van der Vaarta. Série manažerských chyb způsobila, že klub má nejširší kádr v Premier League a omezené prostředky na výplaty.

Chystá se redukce kádru

Po zveřejnění finančních výsledků Spurs za poslední půl rok (k 31.12.2010) na Londýnské burze připustil prezident klubu Daniel Levy, že přejde na politiku racionalizace kádru, která přijde na řadu nejspíš v letní přestávce.

Opustí Tottenham Gareth Bale.foto: Reuters/Dylan Martinez

“Zaměstnávali jsme nejširší kádr v Premier League. Je důležité, abychom vytvořili zdravou rovnováhu mezi bojem o místa a hráči, kteří hrají pravidelně,” uvedl Levy.

“Široký kádr nám sice usnadnil postup v Champions League, ale musíme přesto tým na správných místech zredukovat,” pokračoval prezident.

Tottenham sice vydělal na Lize mistrů okolo 22,9 miliónů liber, jenže oproti běžným nákladům utratil podle listu Daily Mail navíc zhruba 40 miliónů liber za přestupy a provize agentům. Z těchto peněz však zatím žádný velký zisk nevygeneroval zpět.

Pokud Kohouti sáhnou k prodeji největších hvězd, mohou se zřejmě těšit na pořádný balík peněz. Harry Redknapp připustil, že Garetha Balea, který nedávno podepsal nový čtyřletý kontrakt, by prodal jen za rekordní částku 80 miliónů liber. V takovém případě by na tomto hráči, který začal naplno zářit až v této sezóně, vydělal 75 miliónů liber

Vysokou cenu bude mít na trhu i Van der Vaart, který zamířil do Tottenhamu v poslední letní přestupový den za 8 miliónů liber a také Chorvat Luka Modrič, jenž stál Tottenham 16 miliónů liber a nyní se o něj zajímá Manchester United.

Reklama

Související témata: