Hlavní obsah

Arsenal si upevnil druhou příčku, Manchester ještě nemá vyhráno

LONDÝN

Pochod „Rudých ďáblů“ za titulem už sotva někdo zastaví, přesto ještě není v anglické Premier League o šampiónovi rozhodnuto. Fotbalisté Arsenalu zareagovali na sobotní výhru Manchesteru United nad Fulhamem tím nejlepším způsobem a v neděli získali tři body na hřišti Blackpoolu. „Kanonýři“ tak ztrácejí na lídra sedm bodů a mají zápas k dobru. Na třetí Chelsea si udržují náskok čtyř bodů.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Robin van Persie z Arsenalu se raduje z branky.

Článek

Arsenal se představil s veteránem Lehmannem v brance a do sestavy se po zranění zase vrátil Fabregas, zatímco kapitán české reprezentace Tomáš Rosický usedl jen na lavičku.

Jedenačtyřicetiletý Lehmann chytal za Arsenal naposledy před třemi lety. Nedávno přerušil fotbalový důchod a vrátil se na výpomoc do konce sezóny. Jeho obnovená premiéra však byla neplánovaná. Španěl Almunia se totiž při rozcvičení před zápasem zranil, a tak musel do branky Lehmann.

Blackpoolu patří sedmnáctá příčka, jen těsně nad čarou ponoru, takže favorit byl jasně dán.

Výhra 3:1 se však pro Arsenal nerodila až tak lehce, jak by výsledek napovídal. Do přestávky ještě šlo všechno podle plánu. Během tří minut získal Wengerův tým pohodový dvougólový náskok, o nějž se svými trefami postarali Diaby a Eboué.

Ve druhém poločase se však domácí záchranáři vzepřeli. Taylor-Fletcher brzy snížil a favorit měl problémy. Další šance natěšeného Blackpoolu už Arsenal přestál a čtvrt hodiny před koncem po rychlém útoku přidal Van Persie uklidňující pojistku na cenné tři body.

Arsenal tak prodloužil ligovou sérii bez porážky na čtrnáct zápasů.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Blackpool - Arsenal 1:3 (52. Taylor-Fletcher - 18. Diaby, 21. Eboué, 76. Van Persie), Aston Villa - Newcastle 1:0 (24. Collins).

Reklama

Související témata: