Hlavní obsah

VIDEO: To jsem v Chelsea ještě nezažil. Ani před třemi lety jsme takhle nedopadli, přiznává Čech

Zklamání je slabé slovo. Fotbalová Chelsea prožívá po vyřazení z Ligy mistrů obrovské rozčarování a český gólman v jejích službách Petr Čech samozřejmě s ní. „I v roce 2008 jsme skončili sezónu bez jediné trofeje. Jenže tehdy jsme prohráli Ligu mistrů ve finále, v Premier League skončili druzí, a v Carling Cupu prohráli finále až v prodloužení. Teď jsme bez jediného finále, což jsem v Chelsea ještě nezažil,“ přiznává na svých stránkách Petr Čech.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Petr Čech zažívá největší rozčarování za dobu, co hájí bránu Chelsea.

Článek

Před cestou k odvetě na Old Trafford jste navzdory prohře v prvním čtvrtfinále věřil, že jste schopni nad Manchesterem Utd zvítězit a postoupit. Vystřízlivění muselo být kruté...

Mrzí to hodně, mysleli jsme výš. Jenže soupeř  byl efektivnější, dával góly a vyhrál oba zápasy.

V odvetě jste se ale dlouho drželi, dokonce jste dokázali i v oslabení vyrovnat, takže vaše naděje chvíli žily...

Jenže na to se fotbal nehraje. Měli jsme sice míč častěji pod kontrolou, do přestávky si připravili dvě tři šance, ale gól jsme nevstřelili. A pak přišla standardka, kterou jsme nepohlídali a pykali za to. Šlo o situaci hodně podobnou té z prvního zápasu, i když myslím, že gól Hernandéze padl tentokrát z ofsajdu.

Postesk na rozhodčí?

Některá jejich rozhodnutí šla opravdu proti nám. Třeba neodpískaná penalta v prvním utkání, třeba zmiňovaná Hernandézova branka v odvetě. Podle televizního záznamu, který jsem viděl, to skutečně vypadalo na ofsajd.

Hlavní problém ale byl ve vašem mužstvu. V šancích, které jste neproměňovali, chybách, jež jste v obou zápasech dělali...

A to přitom hrál Manchester v odvetě přesně to, co jsem čekal. Nechal nás hrát a spoléhal jen na brejky, při nichž byl ovšem efektivnější než my v příležitostech, jež jsme si připravili.

Paradoxem bylo, že po vyloučení Ramirese jste i v početním oslabení vyrovnali a vaše naděje na semifinále znovu ožily. Jenže jen na 21 sekund...

Tak zkušenému mužstvu, jako je Chelsea, by se tohle stávat nemělo. Byli jsme v emocích a naprosto ztratili koncentraci. Atmosféra na stadionu po našem vyrovnávacím gólu okamžitě zhoustla, najednou byl pod tlakem soupeř, my jsme začali moc rychle myslet na to, že dáme další gól a zapomněli jsme bránit.

Prohráli jste, z Ligy mistrů vypadli, sezónu skončíte s prázdnýma rukama. A to přitom musíte zvládnout ještě sedm zbývajících kol Premier League. Najdete v sobě za takovéto konstelace ještě nějakou motivaci?

Musíme. Do konce Premier League chybí sedm zápasů. A těžkých zápasů! Chceme skončit na druhém, nejhůř na třetím místě, půjde nám o co nejlepší umístění, abychom se kvalifikovali přímo do Ligy mistrů. Pak přijde další šance se o vysněný pohár porvat.

Reklama

Související témata: