Hlavní obsah

VIDEO: Brazilci Gomesovi se směje celá Anglie. Jeho dny mezi kohouty jsou sečteny

LONDÝN/ PRAHA

Po fatální minele, jíž se dopustil ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů s Realem Madrid, jsou dny brazilského gólmana Gomese na White Hart Line sečteny. A nic na tom nemění, že se ho trenér Tottenhamu Harry Redknapp bezprostředně po zápase zastával a jeho neskonalý úlet omlouval. „Tentokrát sice chybu udělal, ale v minulosti nás mnohokrát podržel. Pro mě je pořád skvělý,“ bránil třicetiletého Brazilce, jehož chyba bezkonkurenčně kraluje hitparádě brankářských kiksů.

Článek

Jenže od  Gomesovy chyby a Redknappovy filipiky neuběhlo ještě ani čtyřiadvacet hodin a na White Hart Line se začalo spekulovat, který z náhradníků dochytá sezónu a hlavně koho v létě do brány Tottenhamu přivést.

Kdo přijde do Tottenhamu v létě?

Dva gólmany mají kohouti vyhlédnuté - jednak pětadvacetiletého Gomesova krajana Diega Alvese, jenž chytá ligu ve španělské Almeiře, a spolu s ním teprve osmnáctiletého ukrajinského Maxima Kovala, který hájí bránu Dynama Kyjev.  A navíc se spekuluje i o tom, že hostování zkušeného chorvatského brankáře Pletikosy by se mohlo změnit v přestup. Jenže tyhle transfery se dají uskutečnit až v létě a proto si Redknapp musí lámat hlavu s tím, kdo dochytá osm zbývajících zápasů Premier League.

Trenérovi Tottenhamu Harry Redknappovi je z výkonů Gomese všelijak.foto: Reuters/Dylan Martinez

Kohoutům v nich půjde o umístění v první čtyřce a tudíž o účast v příštím ročníku Ligy mistrů, takže si nemohou dovolit postavit do brány podobně děravé řešeto, jakým je Gomes. Tak ho totiž nazval bývalý kouč kohoutů David Pleat, jemuž nikdy nebyl brazilský brankář po chuti. Teď, kdy pustil, anebo si spíše hodil do sítě střelu Cristiana Ronalda z dobrých dvaceti metrů, si ho vychutnává obzvlášť.

Další šanci už asi nedostane

Nic nepomáhá, že se Gomes omlouvá, kudy chodí, zastání trenéra či spoluhráčů, jehož se mu dostává, není také nic platné. „Mnohokrát nás vytáhl z problémů, proto jsem teď nešťastný společně s ním,“ postavil se za Gomese kapitán mužstva Michael Dawson.

Ani to však brazilskému brankáři nepomůže. Zvláště když Gomes všemu nasadil korunu svým vyjádřením: „Nešlo o první chybu, ani poslední chybu v mé kariéře. Teď musím ukázat psychickou odolnost a tenhle moment překonat.“

Otázkou ovšem je, zda k tomu bude mít příležitost. Všechno nasvědčuje k tomu, že v Tottenhamu ji už nedostane. Kohouti totiž bytostně touží dostat se znovu do Champions League, což ovšem předpokládá procpat se v Premier League do první čtyřky. Zatím figurují na páté příčce s tříbodovou ztrátou na čtvrtý Manchester City, jenž má ovšem odehráno o zápas víc.

Těžké rozlosování

Na kohouty ale čeká hodně těžký sled zápasů. Ve středu hrají doma s Arsenalem a poté s West Bromwich Albion, pak se představí na Chelsea, doma hrají ještě s Blackpoolem a Birmingham City, přičemž jedou na Manchester City a do Liverpoolu.

„Rozlosování máme těžké, ale přesto se mezi první čtyři dostat můžeme. A my mezi ně chceme, protože Liga mistrů nás zase ohromně láká,“ prohlásil kouč Harry Redknapp.

Těžko však půjde do zápasů, v nichž jde jeho mužstvu o všechno, s gólmanem, jemuž se za jeho školácký kiks směje celá Anglie a Evropa s ní. Otázkou proto je, zda přednost dostane bývalý Čechův náhradník v Chelsea Carlo Cudicini, nebo chorvatský gólman Pletikosa, kterého si Tottenham vypůjčil ze Spartaku Moskva na hostování.

Reklama

Související témata: